На міських продуктових ринках люди цими днями скуповують усе – ковбаси, м’ясо, сири, яйця, фрукти, овочі, зелень. Передвеликодній ажіотаж помітний й у супер- та гіпермаркетах, які "переманюють" дедалі більше споживачів.
Щоправда, завбачливі господарі скупилися ще минулого тижня і не прогадали, бо вчора, 4 квітня, на ринку "Центральний" більшість продуктів продавали вже значно дорожче, ніж три-чотири дні тому. Так, кілограм вирізки свинини пропонують по 35 гривень – раніше його можна було придбати й по 25 гривень, м’ясо "біля шийки" – по 28, раніше – по 22 гривні. Аналогічно подорожчала і яловичина: вчора продавали кілограм по 28 гривень, а ще три дні тому – по 18-22. Зросла ціна й телячої печінки – з 18 до 25 гривень, свиняча ніжка – з 10 до 15 гривень, підчеревина – з 12 до 17 гривень, сало – з 4 до 6 гривень за кілограм. Однак, як і раніше, охочих придбати м’ясо менше, ніж продавців. У м’ясних павільйонах продавці відвідувачам проходу не дають, припрошують купити і тут же надрізають шматок, щоби бачили, "яке гарне та свіже м’ясо".
Ціни на овочі "кусаються" найбільше. Помідори та огірки, які виросли в теплицях нашої чи сусідніх областей, коштують 14 гривень, а турецькі – 20 гривень за кілограм. Хоча ще декілька днів тому "наші" овочі коштували 12 гривень, "їхні" – 18. Кілограм великих червоних та зелених яблук продають від 5,5 до 7,5 гривні. Ціна мандаринів, бананів та апельсинів майже не змінилася.
Великдень цього року ранній, отож, крім тепличних помідорів та огірків, зі скоростиглих овочів встигла дійти лише редька – за кілограм просять 2,5-3 гривні.
Яйця, твердий сир, ковбаса та масло цього року відчутно дорожчі, ніж минулого. А ціна здобної паски майже не змінилася. Її й минулого року продавали в середньому за 3,5 гривні.
5-04-2007, 13:35
0
1 831