RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На початку червня розпочинається сезон відпочинку у дитячих таборах області. Цього року оздоровити школяра можна буде за ціною від 40 гривень за день (при оплаті повної вартості путівки). Це щонайменше удвічі дешевше, ніж, скажімо, відпочинок біля моря.
– Діти з районів, як правило, хочуть відпочивати у таборах, які ближче до дому, – розповів головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Олександр ШАНДРО. – Чернівчани часто обирають табір "Вербиченька", який розташований у зоні лісу. А вихованців спортивних шкіл відправляють до табору "Буковина".
Тим, хто хоче влітку відправити дитину на оздоровлення, слід звертатися до районних відділів у справах сім’ї та молоді, а також до райвідділів освіти. Ажіотажу з путівками не очікується. Зазвичай у попередні роки табори не були заповнені на 100%.
Подають чорну ікру
і вчать англійської
Приватний табір "Буковинське орлятко" багатьох приваблює тим, що тут діятиме "Американський клуб", де діти під час відпочинку зможуть "підтягнутися" з англійської мови. Ціна путівки – приблизно 800 гривень.
У пансіонаті "Черемош" – найбільший вибір екскурсій: до печери Довбуша, до Протятого каміння, пішохідна прогулянка горами, автобусна екскурсія до водоспаду у Підсокільське. Серед інших розваг – вечори з дотриманням народних обрядів, зокрема, на свято Івана Купала; спортивні ігри; збір грибів, ягід та лікарських рослин. В одній кімнаті тут проживають не більше двох-трьох дітей. Щоразу під час обіду дають мінеральну воду "Брусницьку". Також працює безкоштовний фіто-бар – пропонують чаї з лікарських трав.
– Місця у нас є, набираємо відпочивальників на всі чотири заїзди, починаючи з 10 червня. Путівка на 18 днів коштує від 720 до 800 гривень. Охочі можуть звертатися і безпосередньо до табору, – повідомила директор пансіонату "Черемош" Марія ТКАЧУК.
– Зараз у нас добудовують басейн, і влітку він уже повинен працювати, – розповів директор табору "Калинка" Валентин РОЗЛОГА. – Також закінчується облаштування стадіону. Працюватиме комп’ютерний клас і клас аеробіки. Водимо дітей по гриби, на екскурсії. У меню є навіть чорна й червона ікра, ананаси, цитрусові. Путівка на 18 днів коштуватиме приблизно 750 гривень. Зазвичай перші три зміни заповнені, а на четверту (з 9 до 26 серпня) є вільні місця.
Басейн під відкритим небом є також у таборі "Вогник Буковини".
Замість душу – річка, де водиться форель
Крім стаціонарних таборів, діятимуть також наметові табори.
Скажімо, в урочищі Стебник, що неподалік Берегомета Вижницького району, є наметовий табір "Ойкос". Ночувати тут дітям доводиться в дерев’яних будиночках, у спальних мішках, а вмиватися – на вулиці холодною водою. За теплої погоди можна скупатися в гірській річечці, яка протікає територією табору. Вода у ній така чиста, що там водиться форель.
– Міським дітям дуже подобається проводити літні канікули в таких екстремальних природних умовах, – розповіла Наталія КОЦУР, начальник відділу в справах сім’ї та молоді міської ради. – На жаль, ми не можемо прийняти всіх охочих. Нинішнього літа протягом восьми змін у таборі матимуть змогу оздоровитися майже 500 учнів міських шкіл, зокрема школи-інтернату №2, спортсменів, лідерів міських громадських організацій. Відкриється він 21 червня – хочемо дочекатися теплішої погоди.
Путівки у табір будуть безкоштовними для всіх школярів.


Стаціонарні дитячі табори області
- "Буковинське орлятко", дитячий оздоровчий табір,
с. Глибочок Сторожинецького р-ну, т. 4-11-68


- "Вербиченька", табір відпочинку школярів,
с. Давидівка Сторожинецького р-ну, т. 4-82-90


- "Вогник Буковини", табір відпочинку, с. Валя Кузьмина Глибоцького р-ну, т. 4-26-25


- "Водограй", табір,
с. Гільча Сторожинецького р-ну, т. 5-33-61


- "Дністер", міжгосподарсьчий оздоровчий табір,
с. Репужинці Заставнівського р-ну, т. 2-44-60


- "Дністрові кручі", табір відпочинку, с. Рухотин Хотинського р-ну, т. 2-63-30


- "Золотий колос",
с. Панка Сторожинецького р-ну, т. 6-21-40


- "Калинка", дитячий оздоровчий табір, с. Ванчиківці Новоселицького р-ну, т. 3-22-42


- "Лісова казка", табір
Новодністровськ, т. 3-10-73


- "Лунка", табір,
смт Красноїльськ Сторожинецького р-ну, т. 6-33-08


- "Перлина гір", табір,
с. Банилів-Підгірний Сторожинецького р-ну, т. 5-33-31


- "Буковина", спортивно-оздоровчий табір,
с. Репужинці Заставнівського р-ну, т. 2-44-18


- "Черемош", пансіонат,
м. Вижниця, вул. Яремчука,4, т. 2-16-07


- "Юність", дитячий
пансіонат, смт Берегомет Вижницького р-ну, т. 3-69-87

Редактор: admin
17-05-2007, 12:05
Коментарів 0 Переглядів 26 611

Теги -
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!