RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Створений чотири роки тому шоу-балет "Centenario" звичний для глядача естрадний танець намагається перетворити на видовищний мюзикл. Сама назва команди із восьми учасників у перекладі означає "віковічний". Постановки колективу вражають динамічністю, грацією та вишуканою еротичністю.
Танцюриста знайшли через Інтернет
Минулого року виходи на сцену супроводжував жіночий вокал. Колишня учасниця сама писала музику та слова до пісень. Але сьогодні її замінив 20-річний Олександр Довганюк. Сашко пише вірші, проте для виконання запозичує мелодії відомих композиторів. Але це не головна творча риса парубка. Найголовніше для балету те, що він володіє сексуальними біцепсами та пресом, що підсилює зорове сприйняття естетики танцю.
– З чотирнадцяти років я займався брейк-дансом, тож певні танцювальні навики у мене були, але вони мали більш вільний стиль. Займався також боді-білдингом, тайським та звичайним боксом. А з естрадною пластикою не був пов’язаний жодним чином, – розповідає Сашко. – У шоу-балеті я займаюся з вересня минулого року. За п’ять місяців досяг певних результатів.
– Ну, це він трохи применшує, бо наприкінці минулого року Сашко уже танцював з нами на сцені, – додає керівник шоу-балету Василь Паламарюк. – Звичайно, ще є певні недоліки, які підлягають корегуванню. Проте нікому не вдається робити підтримки так, як Сашкові. Ми його знайшли в Інтернеті. Він залишив свою анкету на сайті знайомств. Мені сподобалося його тіло на фотографії, і я надіслав листа із запрошенням до колективу. Сашко подумав, що це жарт, проте ми зустрілися, і він погодився танцювати разом з нами.
Для нової постановки не вистачає диму
Стиль "Centenаrio" відрізняється від інших тим, що молоді люди не намагаються повторити рухи класичних команд, а вигадують варіації завдяки власній
фантазії.
– Вони не танцюють те, що побачили по телевізору, – каже Василь. – Вони просто намагаються сприйняти усі мої вигадки і підлаштуватися під них (сміється – ред.). Деякі дівчата в команді мають таку пластику, що інші вчаться у них.
Музику для постановок обирають таку, яка сподобалася. До останнього мюзиклу "Нотр Дам де Парі" Василь підібрав французьку композицію. Проте, звідки вона у нього, тримає у таємниці. У доробку шоу-балету є ще й мюзикл "Дракула", але для його постановки потрібні дорогі спецефекти та дим. "За звичайного освітлення постановка не виглядатиме так, як задумано", – каже керівник. А перший мюзикл, з якого починав колектив, мав назву "Ромео і Джульєтта".
– Для нашого першого мюзиклу ми використали ідеї з "Королів нічної Верони", однієї з частин постановки "Ромео і Джульєтта" московського театру. Для початку певне копіювання допустиме, – вважає Василь. – Проте надалі ми працювали тільки самостійно.
Пошиття костюма
для одного актора коштує 150 гривень
Усі фінансові питання шоу-балет "Centenario" розв’язує завдяки профкому Чернівецького національного університету, адже переважна більшість танцюристів – студенти цього вузу. Часто допомагає й деканат факультету історії, політології та міжнародних відносин, зокрема безкоштовно надає приміщення для репетиції.
– Грошей з профкому вистачає на пошиття костюмів, – каже Василь. – Минулого року нам вдалося пошити два нові костюми для дівчат. Вбрання нам шиють на замовлення. Одяг одного танцюриста вартує 150 гривень. У нас є чотири варіанти жіночих костюмів та один варіант чоловічого вбрання. Цього року збираємося шити сценічний одяг для хлопців. На інші "витратні матеріали", наприклад грим, збираємо гроші самі з того, що заробляємо під час виступів у нічних клубах та на масових заходах. Стандартні розцінки у Чернівцях – це сто гривень за танець. Але якщо ми ставимо шоу-програму, тоді отримуємо значно більший заробіток
Редактор: admin
23-02-2007, 12:56
Коментарів 0 Переглядів 2 252

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.