RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Чому "Укртелеком" за встановлення квартирного телефону в Чернівцях бере 1200 гривень? Адже, згідно з граничними тарифами, вказаними на офіційному сайті компанії, встановити індивідуальний квартирний телефон у міській квартирі коштує 200 гривень". "У сусіда є телефон, а мені сказали, що не можуть встановити його. Як так може бути, адже кабель підведено?" З такими запитаннями люди часто звертаються до редакції.
Їх ми переадресували Володимирові ЛУЦЕНКУ, начальнику відділу роботи зі споживачами Чернівецької філії ВАТ "Укртелеком":
– Встановлення телефонів відбувається згідно із визначеною Законом України "Про телекомунікації" послідовністю. Тобто, у першу чергу ми зобов’язані встановити вільний номер представникам органів державної влади, медичним закладам, пожежним частинам, дипломатичним структурам, пільговим категоріям громадян тощо. А вже далі йдуть підприємства, установи, організації, громадяни. Однак серед пільгових категорій громадян чинним законодавством України встановлено відповідний порядок черговості встановлення телефону. Передусім ми зобов’язані встановлювати телефони пільговикам, які мають право, відповідно, на позачергове, першочергове і переважне право на встановлення телефону. Список пільговиків доволі довгий. Зокрема, до цих категорій громадян належать не лише інваліди війни, учасники війни, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, інваліди I та II груп загального захворювання, але й Герої Радянського Союзу, повні кавалери орденів, нагороджені медалями "За відвагу" тощо. На сьогодні пільгових категорій громадян у місті Чернівці нараховується понад сімсот абонентів.
Водночас "Укртелеком" за заявами споживачів і за наявності технічної можливості, відповідно до ЗУ "Про телекомунікації", також встановлює телефон позачергово (тобто минаючи послідовність) тим абонентам, які інвестують будівництво телекомунікаційної мережі. Саме ці інвестиції дають додаткову можливість розширювати телекомунікаційні мережі і встановлювати квартирні телефони пільговикам. Ці люди беруть дольову участь у виконанні робіт з прокладання розподільчої абонентської лінії.
За словами В. Луценка, навіть якщо кабель у вашому районі прокладений і "у сусіда є телефон", це зовсім не означає, що існує технічна можливість телефонізувати вашу квартиру. У "Правилах надання та отримання телекомунікаційних послуг", затверджених Кабміном, зазначено: якщо будинок не обладнано кабельним вводом або довжина абонентського вводу перевищує 40 метрів, абонент, крім плати за встановлення телефону, сплачує вартість понадбудівельних робіт, згідно з проектно-кошторисною документацією.
У гривнях це виглядає так: за відсутності технічної можливості абоненту пропонують документ, в якому спеціалісти визначать технічні умови проведення телефону до вашої квартири, – він коштує близько 180 гривень.
Крім того, необхідно сплатити згідно з кошторисом вартість робіт, що споживач замовляє або в "Укртелекомі", або іншій підрядній організації. Ці роботи можуть коштувати 200, 300 гривень, а може, й 600, 800 і більше – вартість залежить від обсягу робіт і довжини абонентського вводу. Також доведеться сплатити 200 гривень за встановлення телефону згідно з Граничними тарифами, що затверджені рішенням Національної комісії з питань регулювання зв’язку (НКРЗ).
Варто зазначити, що наступні абоненти, які захочуть встановити телефон від мережі, прокладення якої профінансували сусіди, відповідно до "Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг", повинні взяти у цих сусідів письмовий дозвіл. Якщо такого дозволу сусіди не дадуть, телефон абоненту не встановлять.
Позачергово встановити телефон також можна придбавши цінні папери (опціони), які пропонує "Укртелеком". У нашому місті вони коштують 1000 гривень. Їх купівля здійснюється за письмовою заявою і власним бажанням споживача. Але, крім тисячі гривень, ви ще оплачуєте граничний тариф на встановлення телефону – 200 гривень. При цьому передбачається термін встановлення телефону протягом одного року.
Власник опціону має право на відмову від отримання послуги, що є базовим активом опціону. При цьому кошти, сплачені під час купівлі опціону, поверненню не підлягають.
– Опціони пропонуємо придбати лише в тому разі, коли існує технічна можливість для встановлення телефону, – сказав В. Луценко. – Якщо такої можливості немає, компанія не пропонує громадянам опціони.
Редактор: admin
15-02-2007, 14:31
Коментарів 0 Переглядів 2 350

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.