
Гран-прі та кубок переможця в усіх номінаціях виборов Анатолій Тофан, який за власним рецептом приготував коктейль "Райська насолода".
– Мій коктейль складається із світлого рому "Бакарді", лікеру "Малібу" та ананасового соку, – розповідає переможець VІІ чемпіонату барменів Буковини Анатолій ТОФАН. – Я сподівався отримати переможне місце, але гран-прі – це для мене сюрприз! Мене так переповнюють емоції, що важко говорити! Загалом, секрети професії бармена я освоїв самостійно – усе практика. За професією я – кухар-технолог.
Перше місце, без урахування домашнього завдання, здобув Сергій Катрінін під псевдо "Тролейбус", який вразив усіх не лише своїм ексцентричним одягом та модними зеленими окулярами, але й власним фірмовим коктейлем. Сергій створив справжню веселку у бокалі – кольорові компоненти коктейлю не змішувалися – вони розташовувалися один над одним!
У номінації "Кращий коктейль" перемогли Олег Гелка та Ярослав Караштефан. Кращий класичний коктейль приготував Василь Агатій, а кращий флайрінг – Вадим Козуб. Приз глядацьких симпатій віддали Василеві Платону.
Попри шоу, судді уважно стежили за виконанням усіх правил і декілька раз робили зауваження: "Коли наливаєте напої, тримайте лікті на рівні грудей!"
– Найбільше було помітно хвилювання хлопців, але це ми не вважаємо за помилку, – каже професійний бармен із 10-річним стажем, переможець всеукраїнського конкурсу барменів 2004 року Петро КУЗЬМЕНКО. – Які були помилки? Потрібно високо тримати лікті, щоби люди бачили процес приготування напою, а ще клієнту завжди треба демонструвати чистоту бокала. Артистизм також має важливе значення. Номер бармена виглядає професійним, коли музика, одяг, назва напою гармонійно поєднуються між собою, та й ритм шейків має потрапляти в такт музики. Особисто мене вразив номер Вадима Козуба, у якого палали і коктейлі, і підлога, а ще він продемонстрував уміння жонглювати трьома предметами.
– Бармени продемонстрували дуже високий рівень, – каже викладач Чернівецького державного комерційного технікуму Галина ЄРЬОМІНА. – У всіх хлопців відчувається професійна підготовка. З кожним роком кількість учасників збільшується, а також покращуються професійні навики барменів. У Чернівцях стрімко розвивається ресторанне господарство. Людям приємно не просто посидіти в клубі, але й побачити шоу, відчути увагу до себе. Професійний, харизматичний бармен – це козир, фірмовий знак ресторанів та нічних клубів.