DataLife Engine > --- > Бармени палили підлогу та жонглювали пляшками

Бармени палили підлогу та жонглювали пляшками

Учасники VІІ чемпіонату барменів Буковини змагалися у трьох номінаціях: наливання визначеної кількості грамів, приготування трьох класичних коктейлів, флайрінг – приготування двох коктейлів за власним рецептом. Під час флайрінгу учасники проявили артистизм, харизму і… циркові уміння жонглювати. Бармени розливали напої на підлогу та підпалювали їх. Брати Василь Агатій та Олег Гелка, вдаючи із себе п’яних моряків, вправно жонглювали не лише пляшками та шейкерами, але і кубиками льоду.
Гран-прі та кубок переможця в усіх номінаціях виборов Анатолій Тофан, який за власним рецептом приготував коктейль "Райська насолода".
– Мій коктейль складається із світлого рому "Бакарді", лікеру "Малібу" та ананасового соку, – розповідає переможець VІІ чемпіонату барменів Буковини Анатолій ТОФАН. – Я сподівався отримати переможне місце, але гран-прі – це для мене сюрприз! Мене так переповнюють емоції, що важко говорити! Загалом, секрети професії бармена я освоїв самостійно – усе практика. За професією я – кухар-технолог.
Перше місце, без урахування домашнього завдання, здобув Сергій Катрінін під псевдо "Тролейбус", який вразив усіх не лише своїм ексцентричним одягом та модними зеленими окулярами, але й власним фірмовим коктейлем. Сергій створив справжню веселку у бокалі – кольорові компоненти коктейлю не змішувалися – вони розташовувалися один над одним!
У номінації "Кращий коктейль" перемогли Олег Гелка та Ярослав Караштефан. Кращий класичний коктейль приготував Василь Агатій, а кращий флайрінг – Вадим Козуб. Приз глядацьких симпатій віддали Василеві Платону.
Попри шоу, судді уважно стежили за виконанням усіх правил і декілька раз робили зауваження: "Коли наливаєте напої, тримайте лікті на рівні грудей!"
– Найбільше було помітно хвилювання хлопців, але це ми не вважаємо за помилку, – каже професійний бармен із 10-річним стажем, переможець всеукраїнського конкурсу барменів 2004 року Петро КУЗЬМЕНКО. – Які були помилки? Потрібно високо тримати лікті, щоби люди бачили процес приготування напою, а ще клієнту завжди треба демонструвати чистоту бокала. Артистизм також має важливе значення. Номер бармена виглядає професійним, коли музика, одяг, назва напою гармонійно поєднуються між собою, та й ритм шейків має потрапляти в такт музики. Особисто мене вразив номер Вадима Козуба, у якого палали і коктейлі, і підлога, а ще він продемонстрував уміння жонглювати трьома предметами.
– Бармени продемонстрували дуже високий рівень, – каже викладач Чернівецького державного комерційного технікуму Галина ЄРЬОМІНА. – У всіх хлопців відчувається професійна підготовка. З кожним роком кількість учасників збільшується, а також покращуються професійні навики барменів. У Чернівцях стрімко розвивається ресторанне господарство. Людям приємно не просто посидіти в клубі, але й побачити шоу, відчути увагу до себе. Професійний, харизматичний бармен – це козир, фірмовий знак ресторанів та нічних клубів.



Повернутися назад