На фестиваль кулінарів ікру летючої риби дістали аж у Москві

---
1 973
0
– На закупівлю делікатесів я витратила 500 гривень. Вночі не спала, поїхала до одного з гіпермаркетів міста і до ранку готувала страву, – розповідає володарка золотої медалі у номінації "Кухар" шостого фестивалю кулінарного мистецтва "Буковинська гостинність-2007" Альона КОЖОКАРУ. – Для участі у фестивалі кожен конкурсант повинен заплатити по сто гривень членського внеску. Сировину для приготування страв також купують за свій рахунок. Участь у фестивалі – добровільна справа. Такі заходи – це чудова можливість підвищити свій професійний рівень та побачити щось новеньке.
Дівчина працює у клубі-ресторані "Hard Rock" і заочно навчається у Чернівецькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ. Для приготування конкурсної страви "Морські скарби" Альона використала дефіцитні інгредієнти – філе форелі, чорної тріски, камбали, лангусти, ікру летючої риби та чилійський сибас (назва риби – ред.). Ікри летючої риби та чилійського сибаса у супермаркетах Чернівців не знайдеш, тож сестрі ці делікатеси надіслав брат із Москви.
"Срібло" у номінації "Кухар" отримала студентка четвертого курсу Чернівецького державного комерційного технікуму Руслана Андрусяк. Ансамбль "Морська ідилія" вона готувала від шостої години ранку. Страва приготована із сьомги холодного копчення, пелюстки якої начинені фаршем із тунця у власному соку, сиру "Російського" та майонезу. Композиція прикрашена червоною ікрою, маслом, лимоном та креветками.
А "бронза" дісталася кухарю ресторану "Стіжок", що у Берегометі Вижницького району. Для приготування свинячого окорока Олені Шегеті знадобилося чотири дні. Спочатку його потрібно було витримати у маринаді, а потім замотати у фольгу. Свинячий окорок – коронна страва у ресторані. Стограмова порція коштує 19 гривень.
За загальною кількістю здобутих нагород у всіх категоріях гран-прі фестивалю здобула команда Чернівецього торгово-економічного інституту КНТЕУ. Чернівецькому державному комерційному технікуму дісталося друге місце, а перше місце – єдиний серед представлених на фестивалі ресторанів – отримав клуб-ресторан "Hard Rock". Команда закладу майже повним складом прийшла підтримати своїх конкурсантів.
– Ми беремо участь у фестивалі не вперше, – каже директор ресторану "Hard Rock" Ілля МОСКАЛЬ. – Завжди посідали призові місця з дня відкриття нашого клубу. Я задоволений нагородою. Це вже третій наш диплом. Незадоволений лише одним: коли працювали бармени, члени журі навіть не вийшли до конкурсантів. Працівників ресторану, які здобули нагороди, будемо преміювати. У ресторані влаштуємо для них свято.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують