RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Завтра, 14 лютого, свято усіх закоханих – День Святого Валентина. Ми вирішили з’ясувати у відомих людей міста, що вони пам’ятають про своє перше побачення, які подарунки люблять отримувати і що дарують коханим.
Лілія Сандулеса отримує парфуми і шуби
Перше побачення Лілії Сандулеси було у школі.
– Я дуже хвилювалася, щоби він прийшов, – каже Лілія Василівна. – Я була у шостому класі, а він – у десятому. Тоді мені здавалося, що то було кохання.
Подарунків за своє життя пані Лілія отримувала чимало.
– Скільки чоловіків – стільки й подарунків, – зізнається вона. – Дарували різне – і парфуми, і шуби, і поїздки за кордон, у Єгипет, наприклад. Проте оригінальністю у сюрпризах чоловіки не вирізнялися, бо вони всі однакові. Адже ми всі – земні люди і робимо земні подарунки. Я своїм найближчим людям дарую косметичні засоби – одеколони, креми або сорочки. Вагоміші подарунки залишаю на Новий рік. Останнім часом моїми подарунками на День Святого Валентина є зйомки і концерти. Цього року 13 лютого я співатиму на творчому вечорі Олександра Злотника в Івано-Франківську.
У день закоханих подарував декоративного кроля
На перше побачення вокаліст гурту "Гуцул Каліпсо" Андрій Рудик багато грошей не витратив.
– Це було у п’ятому класі. Ми просто гуляли, – пригадує Андрій. – А перша серйозна романтична зустріч відбулася із дівчиною, коли я запросив її на свій концерт 1998 року. Після виступу я провів її додому, поцілував і пішов спати. Зустрічалися ми тоді два місяці. Сьогодні ми не спілкуємося. Загалом багато грошей на побачення не витрачаю. Вечір у ресторані не замовляю, просто дарую квіти чи запрошую на дискотеку.
Оригінальним подарунком на День Святого Валентина вразив Андрій свою кохану 2004 року, коли подарував їй декоративного сірого кролика.
– Я придбав його у зоомагазині за 85 чи 95 гривень (точно не пам’ятає – ред.), – розповідає юнак. – Кролику було усього 2,5 місяці. За день 13 лютого тваринка, яка добу чекала, щоби стати подарунком, загадила мені усю хату. Після того, як я подарував дівчині кроля, ми пішли купувати для нього клітку. Цікаво те, що клітка коштувала дорожче за саму тварину. Назвали мій подарунок Макаром. Сьогодні я з тією дівчиною не спілкуюся, тож не можу знати подальшої долі кроля (сміється – ред.).
Оксана Савчук: "Кохання треба дарувати щохвилини"
В Оксани Савчук, солістки дуету "Писанка", перше романтичне побачення асоціюється з тією миттю, коли вона познайомилася з Іваном Кавацюком.
– Це був вибух почуттів, – ділиться Оксана Василівна. – Він поводився дуже тихо і скромно. Але коли заграв на цимбалах, полонив моє серце. Нас поєднала музика. Перше побачення з Іванком відбулося не під зорями, як для двох закоханих. Але тоді воно дало поштовх для сильнішого почуття на все життя. Зустрілися ми дуже давно. Та роки визначаються не за часом, а за тим, як ти себе почуваєш. Наше сімейне життя минає не роздільно, проте ми й досі не можемо наговоритися одне з одним.
День Святого Валентина родина Оксани Савчук та Івана Кавацюка не святкує. Чоловік вважає це свято "днем бізнесмена", адже витрачається купа грошей на листівки та інші подарунки.
– Кохання треба дарувати щохвилини, – переконана пані Оксана. – Це велика праця – віддавати кохання тому, кого любиш. Для мене найкращим подарунком від Іванка є нова пісня і музика. Квіти отримую на концертах. Мої улюблені – ромашки, підсніжники, тюльпани. Син Сашко дарує мені композиції із квітів, які сам оформлює.
"Несподіванка для дружини – коли додому приходжу вчасно"
Для ректора Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Степана Мельничука питання про перше побачення і подарунки коханій людині сьогодні не таке важливе, як навчальний процес і ремонт даху в університеті.
– Це було так давно, що вже й не пам’ятаю, – каже Степан Васильович. – Про кохання вам більше розкажуть дівчата з відділу Тамари Володимирівни Марусик. Вони молоді і краще розуміються на теперішньому коханні. А моє перше кохання було у класі п’ятому чи шостому – я вже й забув, котру саме любив. Сьогодні моя робота не дозволяє мені святкувати усі свята, але дружині з приємністю роблю подарунки. Хоча для неї найбільшою несподіванкою є те, коли я приходжу додому вчасно.


Найстарішій "валентинці" – майже 600 років
День Святого Валентина як свято закоханих відзначають 14 лютого у Європі з XIII століття, у США – з 1777 року, а в країнах СНД – з початку 1990-х років.
Про життя реального християнина Валентина, який народився у ІІІ столітті у місті Терні Римської імперії, майже нічого не відомо. Легенди розповідають, що молодий єпископ був особливо прихильним до юних закоханих – допомагав писати листи-освідчення, мирив тих, хто посварився, дарував квіти молодим подружжям. Єпископа заарештували за те, що він таємно вінчав легіонерів римського імператора Юлія Клавдія ІІ. Коли він був у в’язниці, у нього закохалася дочка ката. Перед стратою він залишив їй прощальну записку із надписом "Твій Валентин". Звідси пішла традиція дарувати листівки-"валентинки", які в обігу з 1880-х років. Найстаріша "валентинка", яка існує досі, була написана Чарльзом Орлеанським під час ув’язнення у лондонському Тауері. Його послання дружині, написане 1415 року, можна побачити у Британському музеї в Лондоні. Офіційно 14 лютого було назване Днем Святого Валентина 498 року Папою Римським Геласіусом.
Класичною емблемою Дня Святого Валентина вважають червоні троянди, які, за античною легендою, з’явилися завдяки грецькій богині кохання та краси Афродиті. Вона, поспішаючи до свого коханого Адоніса, наступила на кущ білих троянд, і її божественна кров забарвила їх у червоний колір.


Традиції святкування
Дня Святого Валентина
В Японії цей день перетворився на "8 березня для чоловіків", тому заведено дарувати чоловічі аксесуари – бритви, лосьйони, записники тощо.
У Франції прийнято дарувати коштовності.
Поляки цього дня відвідують Познанську митрополію, де, за переказами, містяться мощі Святого Валентина, а над головним престолом розміщена його чудотворна ікона.
Британці у День Святого Валентина пишуть любовні послання не лише друзям і знайомим, а також своїм домашнім улюбленцям.

Редактор: admin
13-02-2007, 13:45
Коментарів 0 Переглядів 2 163

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!