Як відомо, взимку основним кормом для овець є сіно. Добова його норма – 2-2,5 кг/гол. Частину сіна можна замінити соломою, половою, соняшником, стеблами кукурудзи, гілковим кормом.
Концентровані корми вівцям краще згодовувати подрібненими, а овес цілим – по 300-500 г на голову за добу. Не слід допускати надмірного згодовування концкормів, бо це може спричинити розлад травлення (атонію) і навіть загибель тварин.
Із соковитих кормів можна давати кормові та цукрові буряки, моркву, капусту, силос. Коренеплоди перед згодовуванням слід очистити від землі й подрібнити.
Напувають овець взимку двічі-тричі на день. Температура води – 16-18 градусів. У теплий період року вівці повинні мати вільний доступ до води.
Для того, щоби тварини добре росли і мали високу продуктивність, їм необхідно давати кухонну сіль та крейду. Солі дорослій вівці дають 15-18 грамів, молодняку – 10-12 грамів на добу, її згодовують у вигляді лизунця або додають до кормів у розсипному вигляді чи в розчині.
Годують овець тричі на день, даючи спочатку менш поживні корми: спершу солому, потім кукурудзяні стебла і коренеплоди, сіно. На ніч у годівницю закладають сіно та солому.