RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Для впорядкування ситуації з міськими перевезеннями нещодавно було створено мале комунальне підприємство "Міський центр організації пасажирських перевезень". Про існування проблем у сфері пасажирських перевезень свідчать і скарги громадян, і результати перевірок. Приміром, за результатами рейдів мобільної групи у складі представників міської влади, ДАІ та податкової було встановлено, що 30% перевізників не проходять передрейсовий медичний і технічний огляди. Було складено 18 актів про порушення, накладено відповідні штрафні санкції, з одним підприємцем розірвано угоду.

– Новостворене підприємство буде готувати і проводити конкурси на обслуговування маршруту та контролювати виконання угод на перевезення, – розповів директор підприємства Ігор КОЖУЛЕНКО. – Раніше ці функції виконувало обласне автотранспортне управління, з яким міськвиконком укладав відповідну угоду. Отож і перевізники мали підписувати документи з двома сторонами – міськвиконкомом і автотранспортним управлінням. Тепер угода укладатиметься лише одна, адже наше підприємство комунальне. Аналогічні підприємства існують вже кілька років у Тернополі, Рівному та інших містах і порушень там значно менше.

Якщо підприємства перевізників мають власні технічні бази та фахівців, то ситуація з фізичними особами значно гірша. За словами Ігоря Кожуленка, іноді водії вважають, що для перевезення пасажирів достатньо купити мікроавтобус, а все решта – щоденний технічний і медичний огляд, оформлення відповідних документів – зайве. Нова угода висуває до перевізників більш жорсткі вимоги. Документ переслідує дві головні мети: забезпечити безпеку пасажирських перевезень і дотримуватися законодавства про надання послуг.

Найбільше зауважень виникає до власників мікроавтобусів, котрі возять пасажирів на Калинівський ринок. У липні 2003 року ті, хто виграв конкурс, отримали право працювати на маршрутах три роки. Але до 1 березня нинішнього року вони зобов’язані переукласти свої угоди вже з новоствореним комунальним підприємством. Ігор Кожуленко пояснив, що переоформлення документів не повинно нікого лякати, бо відбуватиметься без повторного конкурсу і буде безкоштовним. Зміняться лише деякі вимоги до перевізників, зокрема, їх тепер зобов’яжуть видавати пасажирам квитки. Контролюватиме їхню роботу вже не автотранспортне управління, а комунальне підприємство.

– На жаль, перевізники не завжди дотримуються вимог законодавства, – сказав Ігор Кожуленко. – Трапляються випадки, коли перевізники продають свій бус разом із місцем роботи. Але це суперечить угоді, яка укладається з конкретною людиною, а не на транспортний засіб. І відповідати за свою роботу та якість послуг, що надаються, має особа, яка виграла відповідний конкурс. Отож, переукладанням угод ми впорядкуємо і цей аспект діяльності перевізників.

Іван, 10 років працює на

маршруті:

– Угоду я вже переуклав, але не дуже розумію, для чого це. Тільки паперів стало більше. Наприклад, тепер від мене вимагають всім пасажирам давати квитки, але людям вони не потрібні, більшість відмовляється брати. Або передрейсовий огляд. Це нібито треба робити, я маю угоду з одним підприємством, щодня до них заїжджаю і отримую путівку. Але бус – моя власність, і я сам найбільше зацікавлений, щоби він був справний. А техогляд на підприємстві – просто формальність. Механік кине оком на бус – і одразу підписує путівку. Моєму "Мерседесові" 10 років, але він у значно кращому стані, ніж

3-4-річні "Газелі" підприємств-перевізників, які мають механіків і потужну технічну базу.


Довідка

Сьогодні в місті діє 41 пасажирський маршрут, з них в режимі маршрутного таксі, який дозволяє робити посадку і висадку пасажирів за вимогою, працюють 30, 31, 32, 33, 35, 39 і 40 маршрути. Решта перевізників працюють у звичайному режимі, тобто мають здійснювати посадку пасажирів на обладнаних зупинках та дотримуватися встановленого розкладу руху. Перевезення пільгових категорій громадян забезпечують лише маршрути №1, 2, 3, 4, 6, 19, 23, 26, 27 та 28.

Редактор: admin
24-02-2005, 21:50
Коментарів 0 Переглядів 1 987

Теги -

Понад пів року військовий вважався зниклим безвісти, рідні до останнього сподівалися на диво

Загалом в області офіційно працевлаштовані майже 135 тисяч людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Тут зібрані роботи художника, починаючи від 2009 року і закінчуючи сьогоденням


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.