RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У суботу-неділю відбулися з’їзди багатьох партій і блоків, які затвердили виборчі списки на парламентські вибори 2006 року. Чимало партійних форумів відбувалися за зачиненими дверима. У всіх виборчих списках багато людей з числа учасників корупційних скандалів, колишніх кучмістів, олігархів і просто небідних осіб, що робили свій бізнес за часів попереднього президента Леоніда Кучми, а також журналістів, артистів, спортсменів, здатність яких до професійної законотворчості викликає сумніви.

Блок Віктора Ющенка "Наша Україна": очолив виборчий список прем’єр-міністр Юрій Єхануров. На 2-му місці списку – секретар РНБО Анатолій Кінах, 3 – міністр закордонних справ Борис Тарасюк, 4 – тележурналістка Ольга Герасим’юк, 5 – співачка Руслана Лижичко, 10 – депутат Лілія Григорович, керівник фракції "Наша Україна". Фігурант нещодавнього корупційного скандалу Микола Мартиненко займає 21 місце, керівник ради партії "Народний Союз Наша Україна" Роман Безсмертний – 23-тє, колишній секретар РНБО Петро Порошенко – 33-тє, брат президента Петро Ющенко – 40-ве, екс-перший помічник президента Олександр Третьяков – на 41-й позиції, міністр юстиції Сергій Головатий – 43-й, народний депутат Віктор Король – 54-й. Також до списку потрапили колишній баскетболіст Олександр Волков (44), син київського мера народний депутат Олександр Омельченко (61) та племінник президента Ярослав Ющенко (97).

Соцпартія: першу п’ятірку списку утворили лідер СПУ Олександр Мороз, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, редактор газети "Сільські вісті" Іван Сподаренко та екс-голова партії "Спілка ветеранів, інтернаціоналістів, чорнобильців та афганців" Василь Червонописький.

На 91-му місці – керівник Дніпродзержинської організації СПУ з прізвищем Кучма, а на 96-му – політолог, один з лідерів студентської "революції на граніті" Олесь Доній. Міністрові внутрішніх справ Юрієві Луценку балотуватися до парламенту заборонив В. Ющенко.

Блок Юлії Тимошенко: перша п’ятірка БЮТу – Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Микола Томенко, Віталій Петрук (начальник штабу сухопутних військ), Андрій Шевченко (журналіст). 52-й – голова Чернівецької обласної організації партії "Батьківщина" Петро Гасюк. На прохідні місця в списку потрапили також народні депутати Василь Хмельницький ("Запоріжсталь"), Таріел Васадзе ("УкравтоЗАЗ", до попереднього парламенту пройшов у списку блоку "За ЄдУ"), Олександр Абдулін (особа, близька до народного депутата Олександра Волкова, якого до списку не включили), засновник "Таврійських ігор" Микола Баграєв.

Народний блок Володимира Литвина: список очолив голова парламенту Володимир Литвин, на другому місці співачка Софія Ротару, на третьому – космонавт Леонід Каденюк, 4 – історик Віталій Смолій, 5 – голова Верховного Суду Василь Маляренко.

На 25-те місце потрапив колишній перший віце-прем’єр, один з близьких соратників Леоніда Кучми Олег Дубина, який фігурує в списку як керівник Дніпропетровського металургійного комбінату імені Дзержинського.

Опозиційний блок "Не так!" (СДПУ(О), партія "Жінки за майбутнє", Республіканська партія України, партія "Центр"): очолив виборчий список перший президент України Леонід Кравчук, другим номером у списку є лідерка партії "Жінки за майбутнє" подруга Людмили Кучми Валентина Довженко, 3 – голова партії СДПУ(О) Віктор Медведчук, 4 – його заступник Нестор Шуфрич, 5 – лідер Республіканської партії, колишній голова "Нафтогазу України" Юрій Бойко. До другої десятки потрапили: власник ФК "Динамо", народний депутат від СДПУ (О) Григорій Суркіс, лідер партії "Центр", представник екс-кандидата в президенти В. Януковича у Верховному Суді Степан Гавриш, колишній міністр праці та соціальної політики наш земляк Михайло Папієв та екс-голова Закарпатської облдержадміністрації Іван Різак. Замикає першу десятку головний тренер національної збірної України з футболу Олег Блохін.

Також у списку є люди з прізвищами Кучма (Володимир Кучма, №383) та Зінченко (Микола Зінченко, №232). Окрім цього, 117-й номер має Тетяна Недєльська-Табачник, дружина 20-го у списку Партії регіонів музиканта Яна Табачника.
Редактор: admin
20-12-2005, 23:59
Коментарів 0 Переглядів 2 453

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩