Ціни на продукти стрімко зростають, а з наближенням новорічних свят ціни підскочать ще відчутніше. Саме час поступово купувати продукти. Найкраще це робити на ринку та у гуртових магазинах. Наприклад, вже сьогодні здешевіли деякі види свинини: філе на "Нижньому ринку" продають по 28-30 гривень за кілограм (раніше ціна сягала 40 грн), вирізку без кістки – за 26 (було до 35), сало – за 12 (було 14-16 гривень). Не змінилася вартість ребер з м’ясом (20 гривень), підчеревини (25 гривень за кілограм). Ціна яловичини також майже не змінилася, вирізку продають по 26-30 гривень за кілограм. На ринку нижчі ціни у середу-четвер, у вихідні ціни трохи підвищують. У гуртових магазинах можна придбати упаковані шматки свинини та яловичини по 23-28 гривень за кілограм, також продають і на вагу м’ясо з кісткою по 19-20 гривень.
Крупи, яйця, майонез дешевше продають у гуртових магазинах, ніж на ринку. Алкогольні напої – коньяк, вино, горілка, шампанське, лікери – дешевшати не будуть, а ось подорожчати можуть. Напої варто купувати лише у спеціалізованих магазинах, бо перед святами з’являється і чимало підробок.
Хто не завантажив підвал овочами-фруктами, нині доведеться скрутніше, оскільки вони дорожчають найшвидше. Але до свята закупити можна капусту по 3 гривні за кілограм, цибулю – по 2,5, картоплю – по 2,3, моркву – по 2, яблука – по 3 гривні за кілограм.
Три гривні тепер коштує півторалітрова пляшка домашнього молока, хоча ще донедавна бабусі на ринку продавали його за 2,5 гривні. Літр заводського молока коштує 2 гривні – "Молочар" Радехівського молокозаводу і 2,15 – Чернівецького молокозаводу. Дорожчають й інші продукти: сир (8 грн/кг), сметана (8 грн/л), яйця (0,36-0,45 коп/шт), риба (наприклад, хек – 15 грн/кг).