RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Якщо, до прикладу, для пересічного американця наявність авто прирівнюється до засобу першої необхідності, то для українця автомобіль – розкіш, яку може дозволити собі не кожен. Але банки та автосалони тепер пропонують авто в кредит, що значно полегшує здійснення мрії. Та в кредитуванні є свої як позитивні, так і негативні моменти – авто в кредит вам обійдеться набагато дорожче, ніж ви заплатили би за нього одразу. Та, з іншого боку, за відсутності грошей кредит дає можливість користуватися новим автомобілем і розтягнути сплату за нього на кілька років.

В автосалонах зазвичай клієнтові пропонують самому обрати банк-кредитор із запропонованою ним схемою кредитування. Кредит може бути на термін від одного до семи років, залежно від виробника авто ("ПриватБанк" – 5-7 років, "Укрсоцбанк" – 3-5 років, "Укрсиббанк" – до 6 років). Адже вартість автомобілів вітчизняного виробництва та країн СНД значно знижується уже в перші роки експлуатації, тому банки зменшують для них термін виплат за кредитом.

Необхідною умовою під час купівлі авто в кредит є перший внесок, який становить у середньому 15-20 відсотків від вартості обраного вами автомобіля ("ПриватБанк" – 15%, "Укрсоцбанк" – 20%), та стабільний заробіток, який повинен удвічі перевищувати щомісячні сплати за кредитом. Деякі банки (наприклад, "Укрсиббанк") надають кредити на придбання автомобілів певних марок без першого внеску. І не треба засмучуватися, якщо ваша платня значно менша за необхідну суму виплат – допускається сумування середньомісячного заробітку сім’ї та близьких родичів.

Щоправда, ваші витрати не обмежуються першим внеском за автомобіль. Доведеться ще сплатити за послуги нотаріуса, три відсотки – до Пенсійного фонду, за страхування автомобіля, що становить у середньому 4,5 відсотка від його вартості, плюс реєстрація в ДАІ.

Річні відсоткові ставки залежать від розрахункової валюти та групи ризику клієнта або ж від стабільності його доходів. Наприклад, розмір відсотків за валютним кредитом у середньому становить 11,5-15 відсотків річних від суми займу ("ПриватБанк" – 15,96%, "Укрсоцбанк" – 13-14%, "Укрсиббанк" – 11,5-12,5%), у гривнях – 15-21 відсоток ("ПриватБанк" – 21%, "Укрсоцбанк" – 17-18%, "Укрсиббанк" -15%). Слід одразу уточнити графік щомісячних виплат за кредитом. Вони нараховуються на залишок суми, і в перші місяці доводиться платити більше, ніж наприкінці погашення кредиту. Ще можна спробувати дочекатися акції – час від часу автосалони, за домовленістю з банком, пропонують охочим придбати новий автомобіль, взявши кредит під один відсоток річних, різницю за сплатою відсотків на кредит банкам компенсують автосалони. При цьому термін видачі кредиту зменшується до одного року.

Якщо ви все-таки наважилися на придбання авто в кредит, не забудьте підготувати необхідний мінімум документів:


- паспорт,

- довідку про ідентифікаційний номер,

- довідку з місця роботи про дохід за останні 6-12 місяців.


Деякі банки можуть включити до переліку ще додатковий документ (свідоцтво про народження, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо), копію трудової книжки за останні три роки, рахунок з автосалону та посвідчення водія.

Важливим моментом є детальне ознайомлення з угодою на кредит. Відтак зверніть увагу на графу "форс-мажорні" обставини. У житті трапляється все – втрата роботи, хвороба, затримка заробітної плати. Тому, щоби банк не вдавався до вимушених дій, таких, наприклад, як нарахування щоденної пені і аж до вилучення автомобіля, повідомте заздалегідь банк-кредитор, написавши заяву з проханням змінити термін сплати за кредитом у зв’язку зі зміною місця роботи або ж затримкою заробітної плати. Вам підуть назустріч, і в разі втрати роботи – сплати за кредитом можуть відстрочити на місяць.

Редактор: admin
4-10-2005, 12:09
Коментарів 0 Переглядів 4 323

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.