На цукор впродовж першої декади серпня 2005 року середній по Україні рівень роздрібних цін знизився на 1,3% (з 4,75 до 4,69 грн за кілограм), повідомляє прес-служба Кабміну з посиланням на інформацію Державної інспекції з контролю за цінами.
На тваринницьку продукцію та продукти її переробки спостерігалося підвищення середніх рівнів цін, зокрема, на: ковбаси варені І гатунку – на 0,2% (з 11,97 до 11,99 грн за кілограм), яловичину – 0,7% (з 19,17 до 19,3 грн за кілограм), свинину – 1,5% (з 23,58 до 23,94 грн за кілограм), сало – 0,2% (з 15,65 до 15,68 грн за кілограм).
Ціни також підвищилися на птицю (кури) – 1,7% (з 13,64 до 13,87 грн за кілограм), молоко – 0,5% (з 2,09 до 2,1 грн за літр) та сметану – 0,3% (з 7,36 до 7,38 грн за кілограм).
Подешевшали масло тваринне – на 0,1% (з 12,19 до 12,18 грн за кілограм) та яйця курячі – 0,3% (з 3,54 до 3,53 грн за десяток).
На овочеву продукцію спостерігалося сезонне зниження середніх рівнів споживчих цін, зокрема, на: картоплю – на 5,2% (з 1,35 до 1,28 грн за кілограм), моркву – 15,5% (з 2,45 до 2,07 грн за кілограм), буряк – 13,3% (з 2,03 до 1,76 грн за кілограм) та цибулю – 8,2% (з 1,95 до 1,79 грн за кілограм).
Зважаючи на результати моніторингу цін минулих років, а також враховуючи поточну цінову ситуацію на ринку продуктів харчування, можна спрогнозувати подальше зниження цін на цукор та незначні коливання їхніх рівнів на решту продуктів харчування, йдеться у повідомленні.