Нещодавно, коли ціна на цукор лише починала зростати, посадовці в облдержадміністрації та й дехто з урядовців запевняли, що дефіциту немає. А причина була традиційна – літо, сезон консервування у розпалі. Лише кондитери зауважили, що "цього року цукор почав дорожчати надто рано й надто швидкими темпами". Наразі попри оптимістичні сподівання чотиригривневу межу вартість цукру таки подолала.
Якої цінової позначки може сягнути цьогорічна цукрова криза, ми запитали у Володимира ВІЛІГОРСЬКОГО, начальника організаційно-методичного відділу державної інспекції контролю за цінами в Чернівецькій області:
– Сьогодні можна вважати, що в області вже минає пік цукрової кризи. Гадаю, що далі ціна рости не буде. За останніми даними моніторингу цін, Буковина за цінами на цукор перебуває посередині. В деяких областях нині купують цукор навіть за п’ять гривень за кілограм. Безумовно, така висока ціна цукру не виправдана, але насправді знайти винного важко. Обмеження торговельної надбавки в роздрібній мережі міста становить 15%, у районах – 18%. Та якщо продавець цукру на ринку каже, що купив його за чотири гривні, треба здійснити розслідування, з’ясувати, хто ж насправді завищує ціну. Мінімальна заводська відпускна ціна цукру зросла з 2,37 до 3,35 гривні за кілограм, 80% усього буковинського цукру вивозиться за межі області. Це та інші чинники посприяли росту цін на цукор. Нині зростання ціни на цукор призупинилося, а найближчим часом й поготів – стабілізується.
30-06-2005, 23:53
![Коментарів Коментарів](/templates/mb_ua/images/ico-comments.png)
0
![Переглядів Переглядів](/templates/mb_ua/images/ico-ratingnews.png)
2 632