
Продавці кажуть, що ягоди везуть із Закарпаття, мовляв, там тепліше, тому й достигли швидше. Але пані Домка з Новоселицького району запевнила: "Черешні, полуниця, кабачки, помідори – усе моє. Через тиждень черешні коштуватимуть дешевше, але цього року їх мало вродило – дощі та й холод завадили. Пізні сорти черешні також не зав’язалися. Мало буде й вишень – де-не-де на дереві, абрикосів взагалі немає. А полуниці цього року буде доволі".
Овочі везуть із сусідніх областей
Протягом тижня на ринках можна було купити й молоду картоплю – від чотирьох до шести гривень за кілограм. Дещо подешевшали інші овочі: тепер кілограм помідорів коштує 8-10 гривень, листя салату – 0,5-1 гривню за пучок, кілограм звичайної капусти – 2,5, цвітної – 4 гривні, огірки продавали за 3,5-5 гривень. Причому огірки з різною ціною виглядали однаково. "Чому у вас огірки коштують дорожче?" – спитали у продавця з Тарасівців. "А ви скуштуйте той огірок за три п’ядесят і мій – різницю побачите відразу. Це ж справжній "Роднічок", без хімікатів".
З’явилися у продажу молоді кабачки, їх продають по 3,5 гривні за кілограм, а баклажани – по 12 гривень. "Де виросли ці овочі?" – цікавимося у продавця. "Я сама вирощую кабачки, баклажани, огірки, помідори – все поки що з теплиці. Живу в Івано-Франківській області", – відповіла пані. Як з’ясувалося, інші продавці привезли овочі та фрукти також із сусідньої області, а на Червоноармійському ринку продають і вирощене у Новоселицькому районі.
Кавуни з Іспанії продають по 10 гривень за кілограм. У вихідні продавці підвищують ціни на 1-2 гривні.