RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У суботу на установчій конференції Чернівецької міської організації партії "Народний Союз Наша Україна" її головою обрано керівника фракції "Наша Україна" у міській раді, директора бізнес-центру "Буковинський" Валерія Чинуша. Із 304 делегатів його

кандидатуру підтримали 154, утрималися 4, решта з невідомих причин не голосували.

У роботі конференції брали участь ледь не всі вищі керівники області й міста: голова облдержадміністрації, за сумісництвом – партійний лідер обласної організації НСНУ Микола Ткач, його заступник Борис Баглей, народний депутат і один з "хрещених батьків" НСНУ в області Віктор Король, міський голова Микола Федорук. Останній, виступаючи з вітанням, зауважив, що під час вибору голови міської організації доцільно керуватися принципом: "Не місце прикрашає людину, а людина – місце". З партійних структур утворення нової організації привітала лише міська організація Української народної партії.

Конференція змогла розпочати повноцінну роботу лише через 2,5 години після відкриття. З’ясувалося, що не всім делегатам дісталися мандати, а її організатори не могли зорієнтуватися, яка ж загальна кількість обраних на конференцію делегатів. До того ж, серед делегатів ширилися чутки, що вже в залі виявили мандати невідомого походження, а ті мандати, які вже видано, чомусь виявилися декількох видів. Йшлося й про те, що серед делегатів є і члени інших партій. Мандатна комісія без надання їй повного списку делегатів відмовилася підтвердити повноваження прибулих на конференцію. Це викликало різку реакцію головуючого – керівника виконкому обласної організації НСНУ, заступника голови облдержадміністрації Бориса Баглея. Він запропонував переобрати мандатну комісію, оскільки вона продемонструвала свою недієздатність. Але й це не вдалося зробити. Делегатам і присутнім роз’яснили, що делегатами конференції можуть бути лише ті члени партії, яких прийнято до її лав до 24 квітня цього року. Таких в області є 1009. Щоправда, до конференції членів партії про таку вимогу ніхто не повідомив. Не зрозуміло й те, чим керувався голова виконкому облорганізації НСНУ, коли на початку роботи конференції оголосив, що в її роботі беруть участь 210 делегатів та 128 запрошених. Після поіменної переклички за кількома списками виявилося, що у роботі конференції беруть участь 304 делегати, а 175 – відсутні з поважних причин.

Конференція одноголосно прийняла рішення про утворення міської організації НСНУ. Незважаючи на спроби Бориса Баглея переконати делегатів, що президія обласної організації НСНУ одноголосно на посаду голови міської організації рекомендувала керівника фракції "Наша Україна" у міській раді, директора бізнес-центру "Буковинський" Валерія Чинуша, безальтернативні вибори не відбулися. Частина делегатів висунула на цю посаду Володимира Вакарюка – начальника управління з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи облдержадміністрації, Івана Ринжука – депутата міськради, директора МТК "Калинівський ринок" та Миколу Малярчука – начальника Головного управління економіки облдержадміністрації. Двоє останніх зняли свої кандидатури. Володимир Вакарюк, незважаючи на нагадування, що він член президії обласної організації НСНУ, яка одноголосно підтримала В.Чинуша, зняти свою кандидатуру відмовився. Але за нього не проголосували.

Невдоволений організацією роботи конференції та тим, як формувалися робочі органи міської організації, про вихід із лав партії заявив депутат міськради Віктор Рогульський.

Голова облдержадміністрації, керівник обласної організації НСНУ Микола Ткач вибачився за погану підготовку заходу, зізнався, що через службову завантаженість не зміг особисто проконтролювати цей процес, але попросив не робити поспішних висновків.

Борис Баглей на прес-конференції заявив, що президія обласної організації НСНУ розгляне питання про виключення з політради обласної організації НСНУ і партії директора МТК "Калинівський ринок" Івана Ринжука через те, що той покритикував у місцевій пресі діяльність деяких місцевих членів партії. Щоправда, самого І. Ринжука в цей час в залі вже не було. Мабуть, Б. Баглей має намір з власної чиновницької зарплати фінансувати виборчу кампанію НСНУ в області і місті та здійснювати агітацію за партію на Калинівському ринку.
Редактор: admin
24-05-2005, 18:36
Коментарів 0 Переглядів 1 833

Теги -

Чернівціобленерго" оприлюднив години заживлення груп споживачів
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.