RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Відтепер міліцейське відомство краю очолює полковник міліції Василь Василов. Новий начальник запевнив, що буде поза політикою, та розпочав свою діяльність з кадрових перестановок. Одразу ж під час представлення він призначив тимчасово виконуючим обов’язки начальника УБОЗу Сергія Горбатюка, досі начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків, а також тимчасово виконуючим обов’язки начальника кримінальної міліції Павла Балацького, начальника Сокирянського РВ УМВС. Судячи з цього, колишній начальник УБОЗу Георгій Проскурняк та начальник кримінальної міліції Микола Харабара залишили свої посади. Голова облдержадміністрації Микола Ткач з приводу призначення Василова сказав: "Я знаю його як одного з кращих і чесних офіцерів".

Міліцію поділили на три групи

Визначаючи завдання перед новим начальником УМВС та особовим складом, Геннадій Москаль сказав: "Не потрібно на нарадах говорити про збільшення або зменшення злочинності. Чим більше правоохоронці будуть розкривати злочинів, тим меншою буде злочинність. Люди повинні відчувати себе у безпеці, щоби не було загрози ні їм, ні їхньому майну.

Керівництво ж УМВС має умовно розподілити співробітників на три групи: тих, хто мав зв’язки зі злочинним світом; п’яниць, ледарів та непрофесіоналів – від таких органи повинні позбуватися. Третя група – ті, хто готові виконувати покладені на них завдання, повинна працювати. Існування міліції та бандитів в області одночасно не повинно бути".

До політики – зась!

Протягом двох місяців міліція повинна розслідувати справи про порушення виборчого законодавства. Ті правоохоронці, які скомпрометували себе втручанням у виборчий процес, повинні піти. На наступних парламентських виборах міліція у виборчий процес не буде втручатися, і жодна політична сила не змусить її це робити.

Повинні створюватися нові підрозділи боротьби із корупцією та хабарництвом. У своїй діяльності міліція повинна звертати увагу передусім на проблеми, які турбують людей, – крадіжки худоби, квартирні крадіжки, викрадення автотранспорту. Ретельніша увага має бути до злочинів у сфері економіки.

Щодо своєї діяльності на посту заступника міністра та ставлення до того, що міністром-силовиком стала цивільна особа, Геннадій Москаль відповів: "У всіх країнах Європи міністр – це політик, це цивільна особа. Він наймає за контрактом фахівців. Я – один з тих, хто уклав такий контракт. Зараз відповідаю за напрямки діяльності, якими раніше займалися три заступники міністра.

Начальників УМВС областей зараз звільняють не за якісь недоліки в роботі, а за втручання у виборчий процес. Я потрапив до МВС, тому що в той період не працював у цьому міністерстві. Якби працював, то ви, можливо, побачили би мене на пенсії".

Даішникам і операм підвищать зарплату

Загалом на міліцію чекають радикальні реформи. Відбудеться позачергова переатестація, будуть розділяти тих, хто бореться зі злочинністю, і тих, хто обслуговує цей процес. Працівники господарської, паспортної, медичної служб міліції мають бути цивільними особами. Приймальники-розподільники треба передати до міграційної служби. Буде підвищення заробітної плати слідчим, оперативникам, дільничним інспекторам, інспекторам ДАІ. За словами заступника міністра, міліціонер повинен отримувати достойну зарплату, щоби не виникало спокуси займатися якоюсь протиправною діяльністю.


Біографічна довідка


Василь Георгійович Василов, полковник міліції. Народився 5 липня 1957 року у селі Грозинцях Хотинського району. У правоохоронних органах – з грудня 1977 року. Службу розпочинав міліціонером патрульно-постової служби. Згодом працював командиром взводу, начальником відділення охорони громадського порядку Першотравневого РВ м. Чернівців, командиром роти міліції швидкого реагування "Беркут", начальником відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВС Чернівецької області, заступником начальника УМВС України на Придніпровській залізниці – начальником міліції громадської безпеки.

Освіта вища, закінчив Івано-Франківську спеціальну середню школу міліції, у 1990 році – Київську вищу школу МВС. Одружений, виховує доньку.

Редактор: admin
26-02-2005, 20:40
Коментарів 0 Переглядів 5 972

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Якщо йтимуть теплі дощі, він для любителів тихого полювання буде вдалим


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.