RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

"Дякувати Богові, ми маємо гідного Президента, - тішилися люди у день інавгурації Віктора Ющенка. – Він, бідолашний, так за нас страждав!" Півмільйонна громада на Майдані Незалежності у неділю не приховувала своєї радості і щасливих сліз. Те, що раніше здавалося нонсенсом для України, тепер втілилося у життя – народ справді любить свого Президента.

Святкування з приводу інавгурації Віктора Ющенка вражали своїми масштабами. Усі колони на Майдані Незалежності і стіни Українського дому на Європейській площі були прикрашені велетенськими помаранчевими стрічками. По периметру Майдану виставили екрани і звукову апаратуру. Ширилися чутки, що після виступу Ющенка для публіки заграє світова легенда музики – гурт “U2”. Сцену і справді було облаштовано за світовими стандартами, а організатори були готові до прийому надпопулярних зірок. Проте щось не залагодилося і закривав вечір "Океан Ельзи" на чолі із Славком Вакарчуком.

Вдень, перед зверненням Ющенка до народу, він з’явився на Майдані в елегантному одязі і зворушливо цілувався із Юлією Тимошенко та Президентом Польщі Александром Кваснєвським.

На церемонію інавгурації українського Президента прибули делегації з 64-х країн світу.

Увечері в палаці "Україна" відбувся урочистий концерт, де були представлені класичні твори. Віктор Ющенко сидів на традиційному місці президента – у 14-му ряду – поруч з дружиною Катериною Чумаченко. Безумовно, не обійшлося і без охорони. Неподалік від них сидів Зінченко з дружиною, мер Києва Олександр Омельченко та Анатолій Кінах з дружиною. Юлію Тимошенко від Ющенка відділяв прохід та шість крісел.

Віктор Ющенко та його оточення усім своїм виглядом показували, що українцем бути дуже модно. Його дочка Віталіна вбралася у костюм від Лілії Пустовіт, а маленькі Христинка та Софійка були одягнені в костюмчики в українському стилі від Оксани Караванської. Найменшого сина Ющенка Тарасика одягли у костюм, стилізований під козацький жупан, який пошила Тетяна Островерха.

Дружина Ющенка Катерина Чумаченко була одягнута у темно-червону сукню із великою брошкою.

Як з’ясувалося, брошка в неї була незвичайна – її на один день позичили з музею. Цій брошці понад тисячу років, її знайшли на території Херсонесу.

– Це символічно, – зізналася Катерина Чумаченко. – Я хотіла показати, що насправді Україні не тринадцять років, а тисяча.

На Майдан приїхала й автоколона від Чернівецької області. Тільки за офіційними даними туди прибули 14 повних автобусів. Щоправда, деякі області були значно активнішими. Наприклад, лише з Калуського району Івано-Франківської області на Поштовій площі припаркувалося з десяток автобусів: "Хтіли б надивитиси на того, кого вибрали".

Під час звернення обраний народом Президент запевнив, що виконає усі свої обіцянки:

– Дякую всім і кожному, хто відгукнувся на мої слова "Вірю в Україну. Знаю свій обов’язок. Разом переможемо". Ви відкрили своїй країні дорогу в майбутнє.

Дякую всім і кожному громадянинові, за кого б він не голосував. Моя перемога – це перемога усіх. Кожен має право шукати шлях для країни. Кожен має право обирати ті політичні кольори, які йому близькі. Але наш спільний вибір – кольори українського прапора. Вони об’єднують усіх нас.

Після переконливої промови Ющенко випустив у небо голубів, за якими вслід полетіли помаранчеві кульки. Вони рясно вкрили небо над Майданом. Деякі осіли у галуззі дерев, тож люди охоче дерлися за ними, щоби і собі отримати частку революції.

Ближче до опівночі відбувся прийом для бізнесової, творчої еліти та закордонних гостей. Біля Українського дому накопичилося безліч розкішних авто. Президент зайшов в Український дім із центрального входу. Організатори цього не чекали і заповнили сцену димом. Доньки Ющенка трохи розгубилися і не знали, як потрапити на сцену, тож ведучим довелося занести їх на руках. Всього за кілька хвилин діти ліквідували завісу. З’ясувавши, звідки виходить дим, дівчатка почали бавитися із ним і закривати руками.

Керівник чернівецького обласного штабу Ющенка Іван Демчак теж був серед запрошених. За його словами, в Українському домі царювала святкова невимушена атмосфера. Присутні грали у народні ігри і роздивлялися експозицію, присвячену "помаранчевій революції". Ющенко виглядав трішечки стомленим, але дуже щасливим.

На столах, окрім традиційних делікатесів, виділялися гірки з помаранчів. Пили, звичайно, сік із помаранчів. На столі на першому поверсі красувалася величенька пірамідка із помаранчів – спеціально для Ющенка і поважних гостей.

Відтепер українська спільнота сподівається, що глобальніша помаранчева піраміда, котру збудував Ющенко, не розвалиться. 
Редактор: admin
27-01-2005, 18:34
Коментарів 0 Переглядів 2 517

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩