RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Із наближенням року Собаки цікавість до чотирилапих друзів людини посилилася. Зокрема, собака обіцяє бути модним новорічним подарунком: і плюшевий варіант, і живий. Вважається, що дарувати тварин – неетично, але якщо цей подарунок, так би мовити, узгоджений, то цілком дозволяється. А яка ж саме порода буде особливо бажаною в домі чернівчанина у 2006 році?

Кінолог Павло із чернівецького кінологічного центру переконаний, що більшість буковинців, як і раніше, купують собак насамперед для захисту. Тому не минає мода на ротвелерів, німецьких вівчарок. Досить модною породою є алабай. Це середньоазійський вовкодав, який століттями використовувався для охорони великих отар овець і володіє бездоганними караульними якостями. Щоправда, в умовах міста алабаєві живеться важко – він любить простір. Тому цих собак купують для охорони заміських і сільських маєтків.

Що ж до собак декоративних порід, то серед них, на думку Павла, залишаються популярними веселі та грайливі кокер-спанієлі.

А ось за спостереженнями кінолога-любителя пані Олени,

чернівчани дедалі більшу цікавість виявляють до… двірняжок.

– Зараз у Чернівцях, як у справжньому європейському місті, можна зустріти на вулиці респектабельну людину середнього віку, яка вигулює на повідку безпородного песика. Я вважаю, що це – ознака цивілізованості. Сучасна людина не повинна ставитися до тварин по-споживацькому. І якщо є змога врятувати від голоду та загибелі вуличного собаку, – ми зобов’язані це зробити.

Справді, зараз вже не так багато людей використовують собак лише як охоронців. Про це, зокрема, свідчить щойно прибула до нас із Росії мода на золотистих ретриверів. У цьому унікальному собаці поєднуються тіло бійця і характер декоративного песика. Занадто практичні люди сказали б, що це – безглуздя: якщо вже собака такий великий і потужний, то ці його якості треба використовувати раціонально. Натомість золотистий ретривер не здатний не те що на агресію, а й навіть на захист. Він – ідеальний собака-компаньйон, який раніше використовувався як мисливський, щоби приносити дичину. Сучасний ретривер також обожнює щось приносити, наприклад, газету чи домашні капці. Завдяки здатності відчувати кожен порух господаря, із золотистих ретриверів виходять бездоганні собаки-поводирі.

Мода на ретривера – це, очевидно, також прояв цивілізованості. Можна, виявляється, утримувати величезного собаку і не чекати від нього жодної віддачі, крім любові та відданості. Але якщо ви хочете ощасливити когось цуценям золотистого ретривера, то майте на увазі, що коштує він чимало: від 400 до 600 у. о. 


Як правильно дарувати тварин

- Без попередження ви можете подарувати тварину своїй дитині, яка давно про це просить.

- Можна влаштувати подібну несподіванку і дуже близьким друзям чи родичам, але лише в тому разі, коли ви знаєте, що вони мріють саме про цю тварину.

- У решті випадків такий подарунок потребує узгодження. Якщо для вас дуже важливо зберегти інтригу, влаштуйте делікатне розпитування, лише щоб дізнатися, чи готова людина прийняти такий подарунок.

- Щоб уникнути будь-яких незручних ситуацій, краще запитати людину прямо, чи сподобається їй та чи інша тварина як подарунок. Вихована людина навряд чи зможе відповісти рішучим "ні", але з її інтонації ви все зрозумієте.

- Не даруйте дорогих в утриманні тварин людям із незначними статками. Не пропонуйте екзотичних тварин людям, які ними не цікавляться.

- Якщо ви вже подарували комусь тварину, не забувайте потім цікавитися нею. Але не надто настійливо, щоби люди не подумали, ніби ви нагадуєте, що ощасливили їх таким гарним подарунком, або підозрюєте, що тваринку не дуже добре доглядають.

Редактор: admin
24-12-2005, 15:46
Коментарів 0 Переглядів 1 941

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.