RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Нові ідеї для веселого нічного застілляУ одних господинь є давно сформоване, традиційне новорічне меню. Інші надають перевагу експериментам. Але і ті, й інші розуміють, що стіл до цього свята має бути одночасно і багатим (щоб не було нудно), і досить легким (адже їсти доведеться вночі). Пропонуємо кілька рецептів не дуже калорійних і нескладних у приготуванні страв.


Салат із налисників

0,5 кг відвареної яловичини, 2 цибулини, 5-6 готових налисників, сіль, перець, майонез.


Спекти тонкі несолодкі налисники за власним рецептом, нарізати їх соломкою. Яловичину також нарізати соломкою. Цибулю – напівкільцями. Нарізану цибулю залити окропом і залишити на 10-15 хвилин, відцідити. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити майонезом.


Східний салат

із капусти

Півкачана капусти, чверть склянки олії, чверть склянки оцту, 1 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. цукру, 50 г волоських горіхів, 50 г кунжуту.


Капусту тоненько нашаткувати і залити маринадом із олії, оцту, соєвого соусу та цукру. Добре перемішати і відкласти на годину-дві. На сухій сковорідці підсмажити горіхи та кунжут. З’єднати з капустою і одразу подавати.

Салат із горбушею

1 баночка косервованої горбуші, 1 червоне яблуко, 1 стебло або корінь селери, 50 г родзинок, 3-4 ст. л. майонезу, 100 г волоських горіхів.

Злити сік із консерви. Яблуко натерти на крупній терці, горіхи підсмажити на сухій сковорідці. Рибу трохи подрібнити виделкою. Селеру порізати (стебло) чи натерти, як яблуко (корінь). Все з’єднати і заправити майонезом.

Паштет із курячої печінки

Склянка холодного курячого бульйону, 450 г курячої печінки, 3 ст. л. дрібно нарізаної цибулі, 2 ст. л. желатину, 6 ст. л. масла, чверть склянки мадери, півсклянки вершків, 1 ст. л. гірчиці, 0,5 ч. л. сухого часнику, 0,5 ч. л. духмяного перцю, сіль, чорний перець.


Желатин розчинити у бульйоні, довести до кипіння і зняти з вогню. Половину рідини вилити у форму для паштету і поставити для застигання у холодильник. Печінку покласти на годину-дві у мадеру, відцідити. У сковорідці розтопити масло, покласти печінку та цибулю і смажити під покришкою 7 хвилин. Обсмажену печінку з цибулею разом із рештою бульйону та вершками подрібнити за допомогою блендера чи кухонного комбайна. Суміш має стати однорідною. Додати до неї спеції. Перемішати. Перелити суміш у форму – на застиглий бульйон. Поставити в холодильник на 6-8 годин. Перед подачею занурити ненадовго форму в гарячу воду і перевернути на пласку тарілку.

Рулети з телятини

500 г телятини, 60 г сала, 130 г копченої грудинки, 1 солоний огірок, 1 яйце, 1 ст. л. масла, борошно, сіль.


М’ясо нарізати товстими пластинами. Трохи відбити і посолити. Яйце збити і ледь-ледь підсмажити на маслі. Грудинку трохи поварити. Покласти на пласти м’яса тонкі скибочки сала, грудинки, трохи яйця, зверху посипати дрібно нарізаним огірком. Згорнути пласти в рулети, перев’язати ниткою і обсмажити з двох боків на сковорідці. Потім перекласти в сотейник, додати трохи води і довести до готовності в духовці, поливаючи утвореним соком. Чайну ложку борошна змішати з маслом, підсмажити і розвести соком від смаження рулетів. Отриманим соусом полити готові рулети.

М’ясо

по-мексиканськи


700 г баранячого філе (можна замінити яловичиною), 1 великий авокадо, 1 великий помідор, 1 пучок зеленого салату, 1 цибулина, 2 ст. л. олії, 2 зубчики часнику, 3 перчики чилі, 3 ст. л. меленого коріандру, 4 ст. л. лимонного соку, по половині склянки білого сухого вина та ананасового соку.


Нарізати м’ясо тонкими скибками впоперек волокон. Змішати у мисці по одній столовій ложці вина, ананасового і лимонного соків, трохи коріандру, 1 подрібнений чилі, 1 подрібнений зубчик часнику. Решту цих інгредієнтів змішати в окремому посуді, покласти туди м’ясо і залишити на годину. Почистити і нарізати авокадо та помідор, покласти в першу миску, перемішати. Нагріти сковорідку і влити олію. Дістати м’ясо з маринаду і промокнути рушником. Смажити на олії 2-3 хвилини, викласти в окремий посуд. Відтак підсмажити на цьому ж жирі дрібно нарізану цибулю до м’якості. Знову покласти на сковорідку м’ясо і готувати ще 2-3 хвилини. На великий таріль покласти по краях дрібно нарізаний салат, потім – суміш із авокадо та помідорів, у центрі – м’ясо.

Торт "Мокко"

з горіхами

5 білків, 0,5 ч. л. лимонного соку, 1 пакетик ванільного цукру, 1 склянка цукру, 2 ст. л. какао.


Для горіхової начинки: 200 г мигдалю, 3 ст. л цукру.

Для начинки "мокко": 2 ст. л. цукру, 2 ч. л. розчинної кави, 2 ст. л. гарячої води, 500 мл вершків.


Нагріти духовку до температури 110°. Вистелити деко фольгою і намітити на ньому овал довжиною 30 см і шириною 20 см. Збити білки з лимонним соком на міцну піну і поступово додати, продовжуючи збивати, цукор, ваніль і какао. Отриману масу викласти в кондитерський мішок і витиснути по контурах наміченого овалу у вигляді невеличких троянд. Це буде бортик майбутнього торта. Залишки розподілити по всій поверхні овалу, щоби отримати "дно". Випікати на найнижчій поличці духовки 2-2,5 години. Корж має стати зовсім сухим.

На сухій сковорідці трохи підсмажити горіхи, всипати цукор і мішати, доки він не розчиниться. Викласти на тарілку і продовжувати перемішувати, доки маса не вистигне.

Для начинки "мокко" змішати цукор і каву. Розчинити в гарячій воді. Додати вершки, збити на міцну піну і поставити на годину в холодильник. Відтак заповнити "кошичок" кремом, посипати горіхами і подавати.

Новорічне печиво

125 г цукрової пудри, 0,5 ч. л. ванільної есенції, 1 жовток, 250 г масла, 375 г борошна.

Змішати цукрову пудру, ваніль, жовток і порізане масло міксером або дерев’яною ложкою. Додати борошно і замісити тісто якомога швидше. Сформувати з тіста плаский млинець, загорнути у плівку і покласти на годину до холодильника. Нагріти духовку до 200°. Розкатати тісто товщиною 5 мм. Вирізати формочкою печиво і випікати 12-14 хвилин.

За цим же рецептом можна спекти також шоколадне або імбирне печиво. Для шоколадного треба замінити ванільну есенцію на 50 г какао-порошку. Для імбирного, знову ж таки, замість ванільної есенції додати дрібно нарізаний імбир.


Декор

Їстівні прикраси


На Новий рік можна ще й прикрашати їжею дім. Чому б не відновити забуту традицію оздоблення ялинки печивом, цукерками? А пряничний будиночок зі свічкою всередині – чудова ексклюзивна композиція на підвіконня.

Печиво, призначене для розвішування на ялинці, має бути особливим. По-перше, у верхній частині краще заздалегідь зробити отвір, крізь який потім протягнете нитку чи кольорову стрічку. Дуже бажаними будуть кольорова глазур, барвисті чи блискучі цукрові кульки. Можете спекти печиво у вигляді засніжених хатинок. Для цього виріжте хатинку з тіста, прорізавши отвори-вікна, в які насипте подрібненої карамелі. Вона розплавиться, потім застигне, і утворяться кольорові шибки. Потім покрийте дах будиночка білою глазур’ю чи просто щедро посипте цукровою пудрою. Однак, якщо у вашій родині є надто завзяті ласуни, такі ялинкові прикраси можуть не дочекатися завершення свят.

Редактор: admin
24-12-2005, 15:41
Коментарів 0 Переглядів 2 355

Теги -
На каналі розміщено документальні сюжети про повсякденне життя людей в різних куточках планети
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Матч відбувся на стадіоні "Буковина" у Чернівцях


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.