Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Морква відома людям уже понад три тисячі років. Щоправда, у Європі до ХІІ століття її вирощували як корм для коней. Та з часом кухарі-експериментатори відкрили моркву і для людського раціону. Важко знайти навіть серед овочів і фруктів (не кажучи вже про інші продукти) щось корисніше. Морква містить майже всі вітаміни, очищує кишківник, нормалізує кислотність шлунка, покращує колір обличчя. Та треба визнати, що у нашій традиційній кухні цей коренеплід використовують мало – здебільшого в супах, консерваціях. Можливо, наші рецепти допоможуть вам відкрити для себе справжні кулінарні можливості моркви. До того ж їсти її варто саме зараз. Бо вона не дуже добре зберігається в звичайних умовах, і може зиму не "пережити".


Рецепти

Морквяне пюре

750 г моркви, 4 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. винного оцту, 2 зубчики часнику, 1 ч. л. паприки, дрібка білого перцю, кілька чорних оливок.

Моркву помити щіткою для овочів, відварити у підсоленій воді до м’якості. Злити воду та зробити пюре. Додати подрібнений часник, оцет, спеції, олію та дрібно нарізані оливки. Ретельно перемішати.


Суп-пюре з моркви та імбиру

500 г моркви, 2 ст. л. олії, 1 цибулина, 2 ст. л. натертого імбиру, 900 мл будь-якого бульйону, 25 г вершкового масла.

У великій каструлі нагріти олію і обсмажити в ній дрібно нарізану цибулю. Додати почищену та нарізану кружальцями моркву та імбир. Тушкувати 8-10 хвилин. Залити бульйоном, довести до кипіння, накрити і варити півгодини. Дати трохи охолонути, подрібнити за допомогою блендера чи товкачика. Перелити в каструлю і підігріти. Подавати з підсмаженим хлібом у підігрітих тарілках.


Морквяні оладки

4 морквини, 100 г масла, півтори склянки молока, 1 склянка манної крупи, 5 яєць.

Моркву порізати кружальцями, зварити до м’якості, зробити пюре з маслом. Додати молоко, манну крупу, посолити, перемішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння і охолодити. Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки додати у морквяну масу, білки збити на піну і також додати. Перемішати, смажити на сковорідці у невеликій кількості олії.


Морквяний пиріг з ананасом

250 г борошна для млинців, 0,5 ч. л. соди, 1 ч. л. кориці, 175 г цукру, 60 г меленого мигдалю, 60 г кокосової стружки, 3 яйця, 125 мл олії, 200 мл йогурту, півтори склянки тертої моркви, 150 г консервованого ананасу.

Нагріти духовку до 200 градусів. Змастити жиром квадратну форму для випічки. Змішати борошно, соду та корицю у великій мисці. Додати цукор, мигдаль, кокос, перемішати. Влити яйця, йогурт, олію, всипати моркву та нарізаний дрібними кубиками ананас. Замісити тісто, вилити його у форму і пекти впродовж години. Дати постояти 10 хвилин, тоді перевернути форму і посипати готовий пиріг цукровою пудрою.


Індійський салат із цвітної капусти та моркви

200 г цвітної капусти, 3 морквини, 1 ч. л. олії, 0,5 ч. л. куркуми, 1 ч. л перцю чилі, 4 ч. л. цукру, 4 ст. л. оцту (бажано настояного на естрагоні), 1 ч. л насіння гірчиці.

Цвітну капусту зварити, освіжити під холодною водою. Моркву порізати соломкою або натерти, додати до капусти. Приготувати заправку з олії, спецій, цукру, оцту, додати до овочів. Залишити настоюватися не менш ніж на годину, але не в холодильнику, бо холод знищує аромати спецій.

Рейтинг:
(голосів: 1)
10-12-2005, 18:08
Коментарів 1 Переглядів 17929

Теги -
загрузка...
Hаписав: WotYOU, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 квітня 2019 22:51
В новині:
Прeкpасный бой на aрте М44 6-го ypовня. Тут и пoджoг барaбанногo тяжа, тyт выноc Пэтехи, мaксимaльнaя поддeржкa союзникoв. Многo стрoений на каpтe... Поиск лyчшей пoзиции для арты нa карте Пpoмзона и мнoго чeгo интeрecнoго, смотpим и нaслаждaeмcя...

Раптова злива підтопила Чернівці: що відомо на цей час
Внаслідок сильної зливи тролейбуси перестали курсувати нижньою частиною вулиці Південно-Кільцевої
У чотирьох дитсадках Чернівців виявили рибу, заражену гельмінтами
Мер Чернівців оголосив дострокове розірвання договорів із фірмою-постачальником продукції
Бабюк вважає, що виконком працює конструктивно, але Чернівцям заважає заполітизованість
Секретар виконкому вважає, що підстав для його розпуску немає
Популярне Коментують
• Новини
Loading...


«Винні не собаки, а люди»
Блог Надії Будної
Заготконтора «Черновці». Блог Мостіпаки
Про головні події тижня, що минає – у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Детские коляски на сайте Kloomba
Нова медична лабораторія «МеДіС» у Чернівцях – точні аналізи європейської якості (на правах реклами)

Відтепер для того, щоб отримати якісні результати складних лабораторних досліджень, чернівчанам не потрібно їхати до Львова чи Києва
Мінімальна комісія та максимальна простота: як перевести гроші з Європи в Україну (новини компанії)

До кінця червня 2019 року діє акція, тож комісія на перекази взагалі відсутня
"Годиллівуд" – ваш власний дім на околиці Чернівців (на правах реклами)

"Годиллівуд" – це проект, який вигідно вирізняється своїм розташуванням, наповненням та умовами проживання. Це ваш власний дім у мальовничому куточку Чернівців
У Чернівцях презентували новий позашляховик Renault Kadjar (новини компаній)
Тепер провести тест-драйв та придбати нову модель кросоверу Renault Kadjar можна в автоцентрі Renault у Чернівцях
Видобуток гравію з річок – екологічна катастрофа для Буковини (новини компанії)

Іспаська філія ТОВ "ККНК "Технобуд" працює на базі Майдан-Іспаського родовища валунно-гравійно-піщаних порід з 2012 року. І на відміну від видобувачів гравію незаконним способом, що нищить річки, руйнує грунти, викликає затоплення, Іспаський кар’єр здійснює видобуток корисних копалин відкритим і сухим способом, що не завдає такої шкоди довкіллю