Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Морква відома людям уже понад три тисячі років. Щоправда, у Європі до ХІІ століття її вирощували як корм для коней. Та з часом кухарі-експериментатори відкрили моркву і для людського раціону. Важко знайти навіть серед овочів і фруктів (не кажучи вже про інші продукти) щось корисніше. Морква містить майже всі вітаміни, очищує кишківник, нормалізує кислотність шлунка, покращує колір обличчя. Та треба визнати, що у нашій традиційній кухні цей коренеплід використовують мало – здебільшого в супах, консерваціях. Можливо, наші рецепти допоможуть вам відкрити для себе справжні кулінарні можливості моркви. До того ж їсти її варто саме зараз. Бо вона не дуже добре зберігається в звичайних умовах, і може зиму не "пережити".


Рецепти

Морквяне пюре

750 г моркви, 4 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. винного оцту, 2 зубчики часнику, 1 ч. л. паприки, дрібка білого перцю, кілька чорних оливок.

Моркву помити щіткою для овочів, відварити у підсоленій воді до м’якості. Злити воду та зробити пюре. Додати подрібнений часник, оцет, спеції, олію та дрібно нарізані оливки. Ретельно перемішати.


Суп-пюре з моркви та імбиру

500 г моркви, 2 ст. л. олії, 1 цибулина, 2 ст. л. натертого імбиру, 900 мл будь-якого бульйону, 25 г вершкового масла.

У великій каструлі нагріти олію і обсмажити в ній дрібно нарізану цибулю. Додати почищену та нарізану кружальцями моркву та імбир. Тушкувати 8-10 хвилин. Залити бульйоном, довести до кипіння, накрити і варити півгодини. Дати трохи охолонути, подрібнити за допомогою блендера чи товкачика. Перелити в каструлю і підігріти. Подавати з підсмаженим хлібом у підігрітих тарілках.


Морквяні оладки

4 морквини, 100 г масла, півтори склянки молока, 1 склянка манної крупи, 5 яєць.

Моркву порізати кружальцями, зварити до м’якості, зробити пюре з маслом. Додати молоко, манну крупу, посолити, перемішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння і охолодити. Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки додати у морквяну масу, білки збити на піну і також додати. Перемішати, смажити на сковорідці у невеликій кількості олії.


Морквяний пиріг з ананасом

250 г борошна для млинців, 0,5 ч. л. соди, 1 ч. л. кориці, 175 г цукру, 60 г меленого мигдалю, 60 г кокосової стружки, 3 яйця, 125 мл олії, 200 мл йогурту, півтори склянки тертої моркви, 150 г консервованого ананасу.

Нагріти духовку до 200 градусів. Змастити жиром квадратну форму для випічки. Змішати борошно, соду та корицю у великій мисці. Додати цукор, мигдаль, кокос, перемішати. Влити яйця, йогурт, олію, всипати моркву та нарізаний дрібними кубиками ананас. Замісити тісто, вилити його у форму і пекти впродовж години. Дати постояти 10 хвилин, тоді перевернути форму і посипати готовий пиріг цукровою пудрою.


Індійський салат із цвітної капусти та моркви

200 г цвітної капусти, 3 морквини, 1 ч. л. олії, 0,5 ч. л. куркуми, 1 ч. л перцю чилі, 4 ч. л. цукру, 4 ст. л. оцту (бажано настояного на естрагоні), 1 ч. л насіння гірчиці.

Цвітну капусту зварити, освіжити під холодною водою. Моркву порізати соломкою або натерти, додати до капусти. Приготувати заправку з олії, спецій, цукру, оцту, додати до овочів. Залишити настоюватися не менш ніж на годину, але не в холодильнику, бо холод знищує аромати спецій.

Рейтинг:
(голосів: 1)
10-12-2005, 18:08
Коментарів 1 Переглядів 18083

Теги -
загрузка...
Hаписав: WotYOU, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 квітня 2019 22:51
В новині:
Прeкpасный бой на aрте М44 6-го ypовня. Тут и пoджoг барaбанногo тяжа, тyт выноc Пэтехи, мaксимaльнaя поддeржкa союзникoв. Многo стрoений на каpтe... Поиск лyчшей пoзиции для арты нa карте Пpoмзона и мнoго чeгo интeрecнoго, смотpим и нaслаждaeмcя...

У квартирі в Чернівцях знайшли тіло жінки, яка померла кілька місяців тому
Зі слів сусідів, жінці було 42 роки, певний час вона не виходила з дому
Вінчання - 2 тисячі, екскурсії - 80: у ЧНУ подорожчали послуги
У Чернівецькому національному університеті ім. Федьковича з 20 вересня підняли вартість екскурсій, фотосесій та вінчань
Бабюк заявила, що Чернівці можуть вчасно не розпочати опалювальний сезон
Секретар виконавчого комітету вважає тривожним те, що одне підприємство на все місто заборгувало НАК "Нафтогазу" 114 тисяч
Популярне Коментують
• Новини
























Від діктатури до діктаДури і будуще горсовєта. Блог Мостіпаки
Про головні події тижня – у блозі Олександра Мостіпаки
«Заборонений», але вартий уваги. Блог Марини Кавкало
На жаль, робиться все, щоб українське кіно не процвітало
Чому хочуть повернути Путіна. Блог Ярослава Волощука
Як можна сідати за один стіл із диктатором, на совісті якого велика кількість злочинів?
загрузка...
Запрошуємо відвідати паб «Гойра» в самісінькому серці міста! (на правах реклами)

Улюблений паб "Гойра" у центрі міста вже цієї п'ятниці, 20 вересня, о 12.00!
Думаєте про страховку? Допоможе «ARX» (новини компанії)

Страхова система Євросоюзу справедливо вважається однією з найдосконаліших, ефективних і прогресивних в світі.
Якісні лабораторні аналізи стали ще доступніші в Чернівцях (на правах реклами)

Лабораторія "МедЛаб" рада повідомити, що в Чернівцях для зручності жителів міста відкрито нове відділення для забору біологічного матеріалу, яке знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 226.
"Хочемо розвиватися у Чернівцях, щоб люди працювали вдома" (на правах реклами)

Як працюють на одному із найбільших підприємств Буковини ТОВ "Аутомотів Електрік Україна"
Мертве море в Чернівцях: про відкриття Салону «Edom» (на правах реклами)

Одним із закладів, де можна відпочити, відчути енергетику солоної води, вдихати справжній морський запах є Салону клімату Мертвого моря "Edom", відкриття якого відбулося 30 серпня.