Щоби кашель не став причиною серйозного хронічного захворювання, його не можна залишати без уваги.
Протикашлева дієта
Вже за перших ознак кашлю перевірте свої домашні запаси, і ви обов’язково знайдете продукти від кашлю.
- З’їжте 1– 2 склянки рідкої вівсяної каші, звареної на молоці.
- 10 стиглих яблук дрібно порізати, залити 1 л води, кип’ятити на малому вогні 10– 15 хвилин, приймати по 150– 200 мл чотири рази на день.
- Жменю чищених горіхів кип’ятити на малому вогні в 1 л молока протягом 30 хвилин, приймати по склянці разом з ядрами тричі на день у теплому вигляді. Пити маленькими ковтками.
- При кашлі радять двічі– тричі на день пити по 1-2 столові ложки соку моркви з медом у пропорції 1:1.
Солодкі ліки
Спробуйте під час лікування скористатися народними методами, можливо, вам і не знадобляться гіркі таблетки.
- 40 г плодів калини розтерти і настоювати у 200 мл гарячого меду. Вживати по 1 столовій ложці чотири рази на день після їжі.
- На склянку гарячого молока взяти 1 столову ложку меду і 30 г смальцю. Приймати двічі-тричі на день.
- 1 столову ложку меду, сок лимона і два свіжі яйця добре розмішати, залити суміш склянкою окропу і ще раз розмішати. Пити протягом дня ковтками через кожну годину.
- Дітям сподобаються "протикашлеві цукерки". Неповну столову ложку цукру потримати на вогні, доки цукор не стане темно-коричневим. Потім вилити його у тарілку з молоком, перемішати і сформувати невелику "цукерку". Тримати її у роті до повного розсмоктування. Цей засіб ефективний, якщо кашель сухий.
Чорна редька
у домашній аптечці
У східних слов’ян як засіб від кашлю часто використовувалася чорна редька.
- Коренеплід очищують від шкірки, подрібнюють на терці, відтискають сік і змішують його з медом. Приймають по 2 столові ложки 3-4 рази на день за 15-20 хвилин до їжі.
- Очищену редьку можна порізати дрібними шматочками, змастити медом чи пересипати цукром, залишити за кімнатної температури настоюватися протягом 6 годин. Сік, який утворився, процідити і вживати по 1 столовій ложці щогодини.
- У верхній, широкій частині вимитої редьки вирізати середину, залити туди 2 столові ложки меду. Редьку накрити цупким папером і настоювати протягом 3-4 годин. Сік, який утворився, обережно перелити і приймати по 1 чайній ложці 3-4 рази на день до їжі і перед сном.
10-12-2005, 18:05
0
13 239