- Тісто, коли не дуже круто замішане, завжди липне до рук. Але воно добре розкатується пляшкою, наповненою холодною водою.
- Дріжджове тісто не буде липнути до рук, якщо їх попередньо змастити олією.
- Борошно потрібно обов’язково просіювати. З просіяного борошна особливо добре вдається дріжджове тісто.
- Чим більше у тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастими будуть вироби з нього.
- Якщо у тісті є надлишок цукру, то випічка швидко рум’яниться і навіть пригорає. n Крім того, надлишок цукру уповільнює бродіння дріжджового тіста, і випічка виходить не такою пухкою.
- Якщо у тісті забагато соди, то під час його замішування потрібно додати трохи лимонної кислоти, попередньо розчинивши її у воді. Таке тісто довго замішувати не можна, інакше воно стане забитим.
- Перед тим, як покласти родзинки у тісто, їх необхідно помити і добре висушити серветкою. Якщо цього не зробити, то у тісті навколо вологих родзинок утворяться порожнини, які можуть зіпсувати випічку.
- При виготовленні бісквітного тіста суміш з яйця і цукру потрібно замішувати з борошном не довше 15 секунд, інакше тісто "осяде" і бісквіт буде забитим.
- При виготовленні пісочного тіста борошно радять змішувати з іншими продуктами не довше 2-3 хвилин, інакше випічка буде твердою.
- Тісто для пісочного печива чи тістечок повинно стояти трохи для дозрівання, але можна випікати з нього одразу, якщо цукор замінити цукровою пудрою.
- Дріжджове тісто буде досить м’яким і пухким, якщо до нього додати холодної вареної картоплі, яку натирають на дрібній терці (2-3 картоплини середнього розміру на кілограм борошна).
3-12-2005, 22:21
0
7 033