RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Грибні котлети

200 г консервованих (бажано не маринованих) грибів, 100 г рису, 2 цибулини, 2 ст. л. борошна, сіль, перець.

Подрібнену цибулю підсмажити в олії. Відварити до напівготовності рис і дати охолонути. Змішати гриби з рисом, посолити за смаком, додати цибулю і перець. Сформувати маленькі котлетки, обкачати їх у борошні і смажити до золотистої скоринки.


Млинці з гречки

4 склянки борошна з гречки (можна гречку змолоти у кавомолці), 600 мл теплої води, 25 г дріжджів, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру.

Просіяти борошно з гречки. Третину цього борошна розвести теплою водою, у якій розчинити дріжджі. Добре вимісити і поставити опару в тепле місце, накривши рушником. Коли тісто підійметься, додати залишки борошна, по чайній ложці солі і цукру, добре перемішати і ще раз дати піднятися. Потім долити 200 мл окропу, знову вимісити і, коли тісто підійметься втретє, можна починати смажити млинці.


Картопляні котлети з оселедцем

500 г вареної картоплі, 1 оселедець, борошно, 1 цибуля, панірувальні сухарі.

Розім’яти картоплю. Вимочений оселедець почистити, витягнути кістки, зняти шкірку, дрібно порізати або пропустити через м’ясорубку. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії. Картопляну масу, оселедець, цибулю змішати, додати стільки борошна, щоби з маси можна було сформувати котлети. Котлети запанірувати у сухарях і смажити на сковорідці до світло-коричневого кольору.


Ікра із солоних огірків

Солоні огірки – 1 кг, цибуля – 200 г, томат-пюре – 50 г, олія – 40 г, сіль і перець за смаком.

Огірки дрібно нарізати, з отриманої маси відтиснути сік. Підсмажити на олії дрібно нарізану цибулю, додати дрібно порізані огірки і продовжувати смажити на малому вогні протягом півгодини. Потім додати томат-пюре і смажити все разом ще 15-20 хвилин. За хвилину до готовності додати до ікри мелений перець.

У такий самий спосіб можна приготувати ікру із солоних помідорів.


Картопляний салат з грибами

Картопля – 50 г, гриби солоні або мариновані – 20 г, огірки солоні – 30 г, квашена капуста – 20 г, цибуля і сіль за смаком.

Насамперед роблять заправку для салату: склянку олії, склянку яблучного або винного оцту, столову ложку цукру, мелений перець на кінчику ножа, півчайної ложки солі – все це ретельно перемішують, зливають у пляшку і тримають у холодильнику. Перед вживанням збовтують. Ця заправка підходить майже для всіх салатів.

Нарізають смужками картоплю, додають дрібно порізані солоні огірки, мариновані або солоні гриби, квашену капусту. Добре перемішують і поливають салатною заправкою Якщо потрібно, додають сіль, зелену цибулю.


Суп із рибних консервів

В окріп вкинути нарізану картоплю, додати лавровий лист. Моркву потерти на крупній терці, потушкувати на олії. Дрібно нарізати цибулю, додати до майже готової моркви і тушкувати. Консервовану рибу розібрати на шматочки, видалити кістки, потушкувати разом з морквою, додати спеції. Отриману масу додати у картопляний бульйон, заправити зеленню, посолити. Додати жменю вермишелі і варити ще 5 хвилин. Насамкінець вкинути у суп потовчений часник.


Торт із вівсяного печива

Цукор – 2 склянки, вода – 1/2 склянки, какао – 5 ст. ложок, маргарин – 200 г, грецькі горіхи – 1/2 склянки, вівсяне печиво – 400 г.

Для крему варять сироп із цукру і води. Какао розтирають з м’яким маргарином. В отриману масу виливають охолоджений цукровий сироп і перемішують. У форму викладають декількома шарами вівсяне печиво і крем. Зверху торт добре змащують кремом і посипають подрібненими горіхами. Торт потрібно потримати у холодильнику.

Редактор: admin
3-12-2005, 22:19
Коментарів 0 Переглядів 4 467

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩