Піст – не привід відмовлятися від смачного

---
4 508
0
Грибні котлети

200 г консервованих (бажано не маринованих) грибів, 100 г рису, 2 цибулини, 2 ст. л. борошна, сіль, перець.

Подрібнену цибулю підсмажити в олії. Відварити до напівготовності рис і дати охолонути. Змішати гриби з рисом, посолити за смаком, додати цибулю і перець. Сформувати маленькі котлетки, обкачати їх у борошні і смажити до золотистої скоринки.


Млинці з гречки

4 склянки борошна з гречки (можна гречку змолоти у кавомолці), 600 мл теплої води, 25 г дріжджів, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру.

Просіяти борошно з гречки. Третину цього борошна розвести теплою водою, у якій розчинити дріжджі. Добре вимісити і поставити опару в тепле місце, накривши рушником. Коли тісто підійметься, додати залишки борошна, по чайній ложці солі і цукру, добре перемішати і ще раз дати піднятися. Потім долити 200 мл окропу, знову вимісити і, коли тісто підійметься втретє, можна починати смажити млинці.


Картопляні котлети з оселедцем

500 г вареної картоплі, 1 оселедець, борошно, 1 цибуля, панірувальні сухарі.

Розім’яти картоплю. Вимочений оселедець почистити, витягнути кістки, зняти шкірку, дрібно порізати або пропустити через м’ясорубку. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії. Картопляну масу, оселедець, цибулю змішати, додати стільки борошна, щоби з маси можна було сформувати котлети. Котлети запанірувати у сухарях і смажити на сковорідці до світло-коричневого кольору.


Ікра із солоних огірків

Солоні огірки – 1 кг, цибуля – 200 г, томат-пюре – 50 г, олія – 40 г, сіль і перець за смаком.

Огірки дрібно нарізати, з отриманої маси відтиснути сік. Підсмажити на олії дрібно нарізану цибулю, додати дрібно порізані огірки і продовжувати смажити на малому вогні протягом півгодини. Потім додати томат-пюре і смажити все разом ще 15-20 хвилин. За хвилину до готовності додати до ікри мелений перець.

У такий самий спосіб можна приготувати ікру із солоних помідорів.


Картопляний салат з грибами

Картопля – 50 г, гриби солоні або мариновані – 20 г, огірки солоні – 30 г, квашена капуста – 20 г, цибуля і сіль за смаком.

Насамперед роблять заправку для салату: склянку олії, склянку яблучного або винного оцту, столову ложку цукру, мелений перець на кінчику ножа, півчайної ложки солі – все це ретельно перемішують, зливають у пляшку і тримають у холодильнику. Перед вживанням збовтують. Ця заправка підходить майже для всіх салатів.

Нарізають смужками картоплю, додають дрібно порізані солоні огірки, мариновані або солоні гриби, квашену капусту. Добре перемішують і поливають салатною заправкою Якщо потрібно, додають сіль, зелену цибулю.


Суп із рибних консервів

В окріп вкинути нарізану картоплю, додати лавровий лист. Моркву потерти на крупній терці, потушкувати на олії. Дрібно нарізати цибулю, додати до майже готової моркви і тушкувати. Консервовану рибу розібрати на шматочки, видалити кістки, потушкувати разом з морквою, додати спеції. Отриману масу додати у картопляний бульйон, заправити зеленню, посолити. Додати жменю вермишелі і варити ще 5 хвилин. Насамкінець вкинути у суп потовчений часник.


Торт із вівсяного печива

Цукор – 2 склянки, вода – 1/2 склянки, какао – 5 ст. ложок, маргарин – 200 г, грецькі горіхи – 1/2 склянки, вівсяне печиво – 400 г.

Для крему варять сироп із цукру і води. Какао розтирають з м’яким маргарином. В отриману масу виливають охолоджений цукровий сироп і перемішують. У форму викладають декількома шарами вівсяне печиво і крем. Зверху торт добре змащують кремом і посипають подрібненими горіхами. Торт потрібно потримати у холодильнику.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.