Зігрійте дім домашньою випічкою

---
4 266
0
Мигдалеве печиво

200 г почищеного мигдалю, 200 г сушеного інжиру, сік та цедра половини лимона, 200 г родзинок, 3 яєчні білки, дрібка солі, 150 г цукрової пудри, 50 маленьких кондитерських облаток (тонких вафельок або галетних печив).


Мигдаль нарізати тонкою соломкою, інжир – маленькими кубиками, змішати з родзинками. Білок із сіллю збити на піну, швидко домішавши цедру та сік лимона, додати суміш із мигдалю, інжиру та родзинок. Викладати цю масу на облатки гіркою – по дві чайні ложки. Випікати 30 хвилин за температури 180 градусів. n


Зірки з корицею

300 г горіхів (волоських, фундука, арахісу), 3 білки, 300 г цукрової пудри, сік половини лимона, 2 ст. л. кориці, 0,5 ч. л. меленого кардамону, амоній на кінчику ножа.


Подрібнити горіхи (натерти на спеціальній терці або змолоти не дуже дрібно). Білок збити на піну, поступово всипаючи цукрову пудру. Третину маси відкласти для глазурі, а в решту додати лимонний сік, корицю, кардамон, горіхи та амоній. Дати постояти 30 хвилин. Відтак розкачати у пласт товщиною півсантиметра і формочкою вирізати зірки. Покрити їх білковою масою і випікати приблизно 20 хвилин за температури 150 градусів. n

Шоколадне печиво

175 г масла, 1 яйце, 125 г цукрової пудри, 40 г какао, 250 г борошна, натерта цедра половини лимона, дрібка солі, 1 ч. л. кориці.


Масло, яйце і цукор змішати, додати решту компонентів. Тісто на годину покласти в холодне місце. Відтак розкачати, вирізати печиво довільної форми і випікати 12-15 хвилин за температури 180 градусів. n

Здобне печиво

200 г масла або маргарину, 125 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 2 ст. л. коньяку, 275 г борошна, 3 яєчних жовтки, для змащування – 1 жовток і 1 ст. л. згущеного молока.


Масло чи маргарин, цукор, ванільний цукор, коньяк і жовток збити на піну, додаючи борошно. Тісто поставити на годину на холод. Потім розкачати у пласт товщиною 3-4 см і вирізати формочкою печиво. Змастити жовтком, збитим зі згущеним молоком. Випікати 10 хвилин за температури 180 градусів. n

Рисовий торт з яблуками

Тісто: 200 г борошна, 125 г вершкового масла, 60 г цукру, 1 яйце, дрібка солі.


Начинка: 100 г круглого рису, 500 мл молока, 75 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 300 г сметани, 4 яйця, 50 г родзинок, 4 кисло-солодких яблука, сік та цедра 1 лимона, 2 ст. л. цукрової пудри.


Сухий горох або квасоля для випікання.

Замісити тісто із названих інгредієнтів. Загорнути у плівку і охолоджувати 30 хвилин.

Закип’ятити молоко, додати рис, цукор і ванільний цукор. Зменшити вогонь до мінімального і варити рис приблизно півгодини. Тісто розкачати, викласти у змащену жиром роз’ємну форму так, щоби з країв був бортик висотою 3 см. Трохи тіста залишити для прикраси. Вирізати з пергаменту круг такого ж діаметру, як корж, покласти на тісто і зверху висипати горох чи квасолю. Пекти 12 хвилин за температури 160 градусів. Дістати з духовки, папір та горох забрати. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки змішати зі сметаною і разом із родзинками додати до рису. Яблука розрізати на четвертинки, видалити серцевину, половину нарізати дрібними кубиками і полити половиною лимонного соку. Решту яблук нарізати скибками, полити лимонним соком. Білки збити і змішати з кубиками яблук та рисом. Масу викласти на корж, зверху викласти скибки яблук. Із залишків тіста зробити листочки і прикрасити торт. Пекти за температури 180 градусів 45 хвилин. Готовий торт посипати цукровою пудрою.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.