RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як будівельний матеріал пінобетон відомий ще з початку минулого століття, але з низки причин використовуватися його почали недавно. Пінобетон утворюється шляхом рівномірного розподілу бульбашок повітря у бетоні за допомогою механічного перемішування спеціально підготованої піни з бетонною сумішшю. Тобто це – звичайний бетон з меншою кількістю піску і застиглими в ньому бульбашками.

Головні переваги пінобетону – екологічність, вологостійкість, довговічність (термін служби необмежений), хороша тепло- і звукоізоляція, вогнестійкість, мала вага, легкість в обробці, стійкість до перепадів температури.

Застосування

Найчастіше пінобетон використовується у вигляді блоків 600х300х200 мм. Використовувати його можна практично для будь-яких робіт – внутрішніх перегородок, зовнішніх стін, утеплення фундаментів, стін і дахів. Значного застосування набуває пінобетон і в промисловому будівництві. Адже з нього виготовляють великі конструкції, заливаючи їх безпосередньо на будмайданчику. За технологією такі суцільні заливні конструкції можуть сягати висоти трьох поверхів. Заливають також суцільні підлоги і перекриття між поверхами.

Але при цьому слід пам’ятати, що пінобетон буває трьох видів: теплоізоляційний, конструкційно-теплоізоляційний і конструкційний. Вид залежить від густини матеріалу: чим легший пінобетон, тим він менш міцний і не може використовуватися для опорних стін. А зі зростанням міцності знижується опір теплопередачі. Тобто найлегшим лише утеплюють стіни, тоді як з найміцнішого їх можна мурувати, але вже з додатковою теплоізоляцією.

Виробництво

Пінобетон може виготовлятися як на великих заводах, так і на невеликих установках. Якщо раніше для цього необхідні були спеціальні автоклави, то тепер пропонуються невеликі пересувні мобільні установки, що можуть встановлюватися поруч із будівельним майданчиком.

Пінобетон виготовляється з цементу, піску, води і піни. Однією з переваг матеріалу є можливість працювати з ним весь рік. Завдяки спеціальним добавкам пінобетон можна виготовляти без погіршення якості за температури 15-20 градусів нижче нуля.

Робота

Головною вимогою до роботи з пінобетоном є точність геометричних вимірів. Тобто окремі блоки мають бути добре підігнані. За товщини швів між блоками 10 мм термічний опір зменшується на 20%, а за товщини 20 мм – на третину, що нівелює одну з переваг матеріалу. Тому блоки краще скріплювати не цементно-піщаним розчином, а будівельним клеєм, а під час купівлі піноблоку слід уважно стежити за відповідністю розмірів.

Практичність

Пінобетон має чимало переваг перед звичайними будівельними матеріалами. Так, приміром, коефіцієнт екологічності дерева – 1, пінобетону – 2, цегли – 10, керамзитних блоків – 20. Теплові характеристики пінобетону перевищують звичайну цеглу в 3,5 раза. Будинок з пінобетонних блоків краще зберігає тепло взимку, в ньому не спекотно влітку. При цьому пінобетонні стіни "дихають", тобто забезпечується хороша природна вентиляція. Завдяки більшим розмірам блоків зменшується час роботи. Фахівці також стверджують, що із часом пінобетон не лише не втрачає своїх якостей, а й навіть стає міцнішим завдяки "достиганню" бульбашок всередині.

Незважаючи на чималі переваги, застосування пінобетону залишається не дуже поширеним. Хоча в Радянському Союзі для будівництва виробничих приміщень цей матеріал використовували ще в 20-х роках минулого століття, тодішній пінобетон був занадто важким та мав інші недоліки. Нині за звичкою перевага надається більш традиційним цеглі та бетону. Виробництво пінобетону залишається незначним, хоча і в Чернівцях вже з’явилися місцеві виробники.
Редактор: admin
5-11-2005, 18:47
Коментарів 0 Переглядів 4 631

Теги -

Хлопець пройшов через Бахмут та Авдіївку, але звільнився. Вже згодом він знову добровільно пішов оператором FPV-дронів
На фронті Олександр Савчук був головним сержантом батареї артилерійського дивізіону

Збиратимуть кошти на ЗСУ та підтримуватимуть родини військових
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію