RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

На порозі зима, термометри вже вказують мінусову температуру, і настає час бігти у пошуках гарної "шкірки" до магазинів.

Перший магазин, який запропонував вироби із хутра у Чернівцях, – це "Мітра" (Тисьменецьке виробництво), і свою першу норкову шубку я придбала саме там. Хочу вам сказати, що вона за 7 років не втратила свого товарного вигляду, і фасончик на ті часи був актуальним. А сьогодні, забігши до "Мітри", я вжахнулась від асортименту. У продажу 4-5 шуб із норки чорного і коричневого кольорів, саме хутро дуже жорстке на дотик, і шкірка не лягає по фігурі, а так би мовити "стоїть і без манекена", вартість сягає 1,5 тис. у. о. Каракуль взагалі неймовірних кольорів: малинового, жовтого, червоного, зеленого, і ця веселка в кращому разі обрамлена комірцем із песця, на щось цікавіше і не розраховуйте. Я не помітила плину часу для цього магазину: асортимент залишився тим самим, і фасони також.

У торговельному центрі "Міленіум", на мій погляд, – найсучасніші варіанти фасонів шуб із норки. Дуже гарна палітра кольорів і обробка хутра (щипана, стрижена), прикраси у вигляді гудзиків із камінцями (можна подумати, що справді Swarowskу), пасками зі шкіри.

Блукаючи у пошуках хорошого хутра, я помітила, що багато магазинів сьогодні мають у продажу по декілька шуб, але це не професійний підхід. Найімовірніше, власник магазину придбав їх попутно, хтось запропонував за низьку ціну, або ж, найчастіше, це було індивідуальне замовлення, та замовник з якихось причин відмовився.

Якщо виріб із хутра коштує чималих грошей, продавець зазвичай пояснює це шляхетним походженням: мовляв, вироблено в Греції, Італії. Та все ж у мене є підозра, що виробництво більшості шубок не грецьке чи італійське, а китайське. Це помітно з якості хутра. Можливо, навіть самі власники не здогадуються про походження, адже закуповують шуби в Греції, а ось греки – у китайців. У Китаї ж використовуються під час пошиття навіть ушкоджені шкірки (розрізані, затерті, порвані) – так би мовити, безвідходне виробництво. Звичайно ж, і робоча сила в Китаї найдешевша, тому вигідніше закупити в Китаї і "накрутити" на цьому товарі. Тому будьте уважні, адже ціни чималі – 2,5 тис. у. о. за норкову курточку.

Поцікавилась я і тим, що пропонує Калинівський ринок. Здебільшого, це знову ж таки Китай або ж Тисмениця. Якщо навіть натрапите на грецьке виробництво – дуже низька якість. Примірявши декілька варіантів, не змогла дати гарну оцінку жодному. Хутро більше нагадує ведмедя, ніж норку, за товщиною, і шуби самі по собі дуже важкі, одягаючи їх, не почуваєшся комфортно і вільно. Ціна на виріб із фарбованої сірої норки довжиною міді починається з 3 тис.у.о. Майже у кожного продавця є шуби із клаптиків чорнобурки, викладених чудернацьким візерунком, але, боюся, що вона розлізеться після першого ж сезону. Ціна – до 500 у.о., та не варто викидати гроші на вітер, краще ще трохи відкласти і придбати справді стильну річ, яку зможете носити не один рік.

Особисто я придбала свою шубу з перших рук у греків, всесвітньо відомої фірми Avanti. За гроші, які у нас треба викласти за третій сорт, можна придбати перший.


Корисна інформація

- Найбільше цінується нефарбоване хутро. Щоби визначити, чи воно таким і є, треба дмухнути на ворсинки. При цьому ви маєте побачити чисту білу шкірку знизу.

- Шуба може бути зшита з горизонтальних великих пластин або ж зібрана за допомогою комп’ютера з вертикальних вузьких смужок так, що не помітні стики. Другий варіант дорожчий.

- Є багато варіантів довжини хутра і товщини. Це залежить від країни, де вирощують тварину, і від обробки (щипана, стрижена...). Для нашого регіону варто купувати не американську норку або NAFA furs, а все ж таки, наприклад, скандинавську. Тваринка, яка вирощується в суворих кліматичних умовах має більш набитий підшерсток, завдяки якому втримує тепло, і навпаки.

Редактор: admin
5-11-2005, 18:40
Коментарів 0 Переглядів 3 623

Теги -

Хлопець пройшов через Бахмут та Авдіївку, але звільнився. Вже згодом він знову добровільно пішов оператором FPV-дронів
На фронті Олександр Савчук був головним сержантом батареї артилерійського дивізіону

Збиратимуть кошти на ЗСУ та підтримуватимуть родини військових
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію