Гарбуз допоможе бути привабливим

---
5 187
0
Один із корисних осінніх овочів – гарбуз. Раніше в українській народній кухні він досить інтенсивно використовувався, тепер його вживають рідше, а даремно, адже гарбуз має достатню кількість вітамінів.

У гарбузі багато вітаміну А, майже стільки, скільки у моркві, тому він корисний для людей з ослабленим зором і для тих, хто багато часу проводить біля монітора комп’ютера. Лікарі радять пити свіжовитиснутий гарбузовий сік людям з порушеним обміном речовин, при сечокам’яній хворобі і цукровому діабеті. Чоловікам корисно знати, що у гарбузі міститься багато солей цинку, які сприяють потенції. Але гарбуз корисний і жінкам: вітамін Е – ось що допомагає жінкам не старіти і залишатися привабливою для чоловіків.

У гарбузовому насінні містяться свої "корисності". Вони – визнаний засіб для лікування від глистів. Згадати про гарбузове насіння варто вагітним, які потерпають від токсикозу, адже гарбузове насіння – чудовий засіб від нападів нудоти. Достатньо з’їдати жменю цього насіння на день, і можна забезпечити свій організм добовою нормою заліза.

Окрім усіх перелічених властивостей, гарбуз – цінний дієтичний продукт. Він низькокалорійний, багатий клітковиною і вітаміном С, тому його дуже важливо зберігати на зиму, коли організм починає відчувати дефіцит вітамінів.


Як зберігати

Гарбуз найкраще зберігати у підвалі, але якщо його немає, то можна і на лоджії, і у прохолодній коморі. Головне, щоби температура не перевищувала 15 градусів, але не знижувалася до 2 тепла. Гарбуз не любить прямих сонячних променів, тож, зберігаючи його на лоджії, накиньте на нього якусь тканину. Якщо гарбузів зберігаєте багато, потурбуйтеся про те, щоби вони не торкалися один одного.


Приготуйте до столу

Гарбузовий суп

Вам знадобиться: 1-2 кг почищеного гарбуза, 3 ст. л. оливкової олії, 1 л овочевого бульйону, 100 г почищеного насіння гарбуза,

1 цибуля, сіль, молотий перець.

Цибулю почистити і крупно нарізати. М’якоть гарбуза нарізати дрібними кубиками. У сковорідці розігріти оливкову олію і трохи посмажити у ньому цибулю і гарбуз. Залити овочі бульйоном, варити на малому вогні 20 хвилин. Коли гарбуз стане м’яким, розтерти його до консистенції пюре, приправити спеціями. Перед поданням на стіл у тарілку додати по столовій ложці гарбузового насіння.


Фарширований гарбуз

Вам знадобиться: гарбуз середнього розміру, 300 г нежирного м’яса, 300 г варених грибів, 3 середні цибулини, 1 чорна редька, 3-4 картоплини, сіль і перець за смаком, 1 чарка горілки.

Гарбуз помити, обережно зрізати верх. Ложкою вийняти серцевину із насінням, але не всю м’якоть. М’ясо нарізати великими смужками і посмажити до золотистої скоринки, варені гриби теж трохи посмажити. Цибулю нарізати кружальцями, редьку натерти на терці. Нарізану крупними частинками картоплю перемішати з м’якоттю гарбуза.

Нафарширувати шарами: 1 шар – цибуля, 2 – м’ясо, 3 – редька, 4 – картопля з м’якоттю гарбуза, 5 – гриби. Зверху посолити, поперчити і залити горілкою. Накрити "верхівкою" і покласти у духовку на 1 год. на великий вогонь, а потім довести до готовності на малому вогні ще годину.


Десертний салат

Вам знадобиться: 400 г гарбуза, 4 великі яблука, 100 г почищених грецьких горіхів, сік 1 лимона, 4 ч. л. цукру, ванілін за смаком.

Почищений гарбуз і яблука нарізати тоненькими смужками. Заправити лимонним соком, цукром, ваніліном і горіхами. Дати постояти дві години.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують