Виноград – на стіл

---
2 569
0
Відмовитися від винограду неможливо. Надто восени, коли його бурштинові грона нагадують про наповнені сонцем сонячні дні. Однак більш корисним зараз вважають все ж таки чорний виноград – завдяки вмісту антиоксидантів. Усі сорти винограду однаково багаті на калій та вітамін С. Незважаючи на високий вміст цукрів, виноград – низькокалорійний десерт: у 100 грамах міститься 60 кілокалорій.

А ми пропонуємо подивитися на "сонячну ягоду" ще з однієї точки зору – як на можливість урізноманітнити щоденне або святкове меню. Адже виноград чудово доповнює не лише десерти, а й м’ясні та рибні страви.


смачного!

Свинина з виноградом

1,5 кг м’якоті свинини без кісток, 2 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 3 лаврові листки, 1 ч. л. насіння кропу, 1 ч. л. насіння коріандру, 10 горошин чорного перцю, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. зелені петрушки, пакетик приправи до м’яса.

Для гарніру: 10-12 маленьких цибулин, 2 головки часнику, 300 г винограду, 100 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла.

У каструлю налити 1,5 л води. Додати сіль, цукор, лаврові листки, насіння кропу, коріандру, горошини перцю. Довести до кипіння. Зняти з вогню та охолодити до кімнатної температури. Свинину цілим шматком покласти в цей маринад і залишити в теплому місці на 2 години.

Розігріти духовку до 200 градусів. Свинину дістати з маринаду, обсушити. Петрушку помити, витерти серветкою і дрібно нарізати. Покласти м’ясо на лист фольги, побризкати олією, посипати зеленню та приправою. Загорнути фольгу і покласти в духовку на 1 годину 40 хвилин.

Цибулю та часник почистити. Кожну цибулину розрізати навпіл. Виноград добре помити і розібрати на ягоди. У сковорідці розігріти вершкове масло, покласти цибулю і обсмажити 3 хвилини, додати часник цілими зубчиками і смажити ще 2 хвилини. Шумовкою викласти часник і цибулю на паперовий рушник, щоб стекло масло.

У сотейнику закип’ятити 100 мл води, всипати цукор і варити на невеликому вогні, доки цукор повністю не розчиниться. Покласти цибулю, часник і виноград, тушкувати, постійно помішуючи, доки соус не набуде консистенції рідкого варення. Готову свинину полити соусом.


Холодний виноградний суп

800 г білого винограду без кісточок, 1 невеликий огірок, чверть склянки очищеного смаженого мигдалю, зелена цибуля, 3 ст. л. білого винного оцту, 125 г натурального йогурту, 100 г плавленого сиру, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. нарізаного зеленого кропу, ка-

йєннський та білий перець.

Огірок почистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками, залишивши кілька дуже тонких скибочок для прикраси. Для цього ж відкласти і жменю винограду. Решту вино

граду, огірок, мигдаль, сир, йогурт, білу частину цибулі, оцет помістити у блендер. Змішувати до майже однорідного стану, щоб залишилися невеликі шматочки. Не вимикаючи блендер, поступово влити олію. Додати кріп, приправити сіллю, кайєннським і білим перцем. Накрити покришкою і поставити в холодильник на 2-3 години. Розливати в охолоджені тарілки. Прикрасити половинками виноградин, скибками огірка та верхівками пір’я зеленої цибулі.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують