Штрудель, шніцель...

---
2 026
0
Жоден буковинець не має права сказати, що він нічого не знає про австрійську кухню. Звісно ж, знає. Адже заправляє перші страви сметаною, ласує на кожне свято вафельним тортом і завиванцем, полюбляє з’їсти на друге плаский відбитий шмат м’яса, а гарнір приправити смаженою цибулею. Усе це – характерні риси австрійської кулінарії, залишені нам у спадщину від великої імперії. Втім, питання, хто що у кого запозичив – суперечливе. Здавалося би, Відень, будучи центром величезної монархії, впливав на всі підвладні собі землі. З іншого боку, австрійська кухня збагатилася типовими стравами народів Італії, Німеччини, Східної Європи та навіть свого вічного ворога – Туреччини. Так, вважається, що саме турецьке походження має знаменитий штрудель – завиванець із тонкого, як цигарковий папір, тіста.

Імперія залишилася в історії, але свої давні кулінарні традиції австрійці не зраджують. Як і сто-двісті років тому, обов’язковими складовими обіду є рідка перша страва та величезний шніцель на друге. Залишаються непохитними і віденські традиції випічки – найкращої, найсмачнішої, найдухмянішої у світі.


Словничок

- Шніцель – тонка відбита чи рублена котлета з телятини.

- Штрудель – завиванець із тонкого тіста.

- Тарталетки – кошички зі здобного прісного тіста, які наповнюють салатами і паштетами.

- Оберс – вершки чи сметана, призначені для заправлення страви.

- Пішінгер – вафельний торт.

- Штризель – виріб із дріжджового тіста з родзинками, курагою, прянощами.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують