У розпалі літо – сезон перших, тому найсмачніших фруктів. Соковиті гарні ягоди полуниці люблять практично всі, адже полуниця, окрім гарної форми, має чудовий аромат і смак.
А ще ця ягода нормалізує обмін речовин в організмі, допомагає при серцево-судинних захворюваннях та захворюваннях шлунково-кишкового тракту: виразці шлунка, холециститі, панкреатиті, кишкових інфекціях, каміннях у жовчному міхурі. У народній медицині полуницю використвували як протимікробний засіб та для лікування авітамінозів.
Застосовують полуницю і в косметології. Маски з полуниці та її соку живлять, відбілюють та пом’якшують шкіру.
Але насамперед полуниця – це ягода, яка смачна і у свіжому вигляді, і у різних випічках, і з морозивом тощо. Полуниця зі сметаною, вареники з полуницею, пиріг з полуницею – це далеко не повний перелік страв. Кулінарні фантазії тут можна завжди виявляти, і ніколи полуниця не буде несмачною.
18-06-2005, 11:03
0
2 452