RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Влітку хочеться показати себе у всій красі. Та є одне "але", з яким потрібно регулярно боротися, яке завжди помітне і якого важко позбутися. Йдеться про зайве волосся, яке росте на відкритих ділянках тіла, на обличчі і є проблемою та причиною комплексів для багатьох жінок. Та цьому можна зарадити. Отож, усе про методи, які допоможуть зробити шкіру гладенькою.

Звичайна бритва

Гоління звичайним жіночим бритвеним станком – процедура для багатьох уже звична, особливо влітку.


Плюси. Процедура безболісна, недорога, можна робити її в домашніх умовах.

Мінуси. Знищується тільки зовнішня частина волосся, а коріння залишається. Вже через два дні на ногах відчувається колюча щетина, а через 4-5 днів голитися треба знову – і так щотижня. Як правило, після трьох-чотирьох процедур волосся стає жорсткішим. Крім того, у ділянці бікіні можливе вростання волосся в шкіру і подразення, яке завадить одягнути сексуальний купальник.

Креми-депілятори

Немає нічого простішого, аніж нанести на шкіру у потрібних місцях спеціальний крем, почекати деякий час, зазвичай 15-30 хвилин, і зняти крем разом з відмерлим волоссям з допомогою шпателя чи змити. Купити такий крем можна у будь-якому магазині косметики за ціною від 5 до 100 гривень.


Плюси. Під час використання кремів волосся знищується трохи нижче від поверхні шкіри, тому відростати буде довше, аніж після гоління.

Мінуси. Не підходить для жорсткого волосся. Волосяний мішечок, з якого з’являється волосся, не пошкоджується, тому воно все одно відросте (приблизно через 5-7 днів). Можливі алергічні реакції шкіри, особливо у делікатних місцях.

Епілятор

Ще один метод боротьби із зайвим волоссям – використання епілятора. Придбати епілятор можна за різною ціною – від 100 до 700 гривень.


Плюси. Волосся видаляється разом із волосяною луковицею, росте значно повільніше, а у деяких випадках можливе цілковите "викопування" луковиці, завдяки чому досягається стійкий ефект на три тижні.

Мінуси. Боляче, і жодні посмішки моделей у телевізорі та новомодні пристрої до епілятора, які рекламують і які завдяки холоду обіцяють безболісну епіляцію, не допомагають. Про епіляцію в інтимних місцях можна забути. Крім того, подразнення шкіри у цих місцях може звести всі зусилля нанівець.

Біоепіляція

Можна скористатися біоепіляцією, або епіляцією воском, яку виконують майже у всіх косметичних салонах Чернівців. На певну частину тіла наноситься гарячий віск, потім накладається спеціальна серветка і різким рухом відривається. Коштує це, залежно від частини тіла, від 10 до 100 гривень.

Плюси. Процедура швидка. Волосся починає рости через 3 тижні. Не дуже дорого.

Мінуси. Боляче, після біоепіляції з’являється подразнення, волосся знову росте, не гарантоване зменшення його кількості.

Електроепіляція

Позбутися зайвого волосся можна з допомогою електроепіляції, або епіляції перемінним струмом. Тонкою голкою струм підводять до луковиці, яка під дією електрошоку гине. У Чернівцях таку епіляцію можна зробити у поліклініці "Кварц" та у салоні "Валері". Коштує електроепіляція, наприклад, ділянки над верхньою губою від 50 до 110 гривень.


Плюси. Видаляє волосся назавжди.

Мінуси. Процедура болісна і дуже тривала. Позбутися назавжди зайвого волосся можна лише після 5-7 років регулярних процедур. Не завжди голкою влучають у потрібне місце. Після електроепіляції з’являється подразення, почервоніння на шкірі зберігаються протягом двох тижнів. Можливі серйозні побічні ефекти – опіки та рубці, які є результатом занадто тривалого видалення луковиці або неправильного використання апарату.

Лазерна епіляція

Позбутися небажаного волосся домопоможе лазерна епіляція. Енергія лазера руйнує клітини волосяної луковиці.


Плюси. Можна назавжди забути про зайве волосся.

Мінуси. Процедура підходить лише людям з темним волоссям і білою шкірою. Вона досить болісна, на деяких ділянках навіть вимагає анестезії. Після лазерної епіляції залишається почервоніння шкіри, можливі утворення кірки, високий ризик виникнення пігментних плям, особливо на обличчі. Процедура дорога. У Чернівцях її ніде не роблять.

Протипоказання. Лазерна епіляція протипоказана вагітним і хворим на варикозне розширення вен.

Фотоепіляція

Найсучасніший засіб видалення небажаного волосся – фотоепіляція. Це видалення волосся з допомогою імпульсу світла.


Плюси. Під дією світлового випромінювання руйнується луковиця волосся. Висока ефективність – зайве волосся видаляють назавжди після курсу процедур. Цей метод досить швидкий, майже безболісний, тому підходить для чутливих зон (обличчя, бікіні), має протизапальну дію.

Мінуси. Дорогий метод. Не діє на світле пушкове, сиве та руде волосся.

Протипоказання. Фотоепіляція заборонена людям, які хворіють на цукровий діабет, важкі захворювання серцево-судинної системи, захворювання шкіри (псоріаз), та вагітним жінкам.


Коментар фахівців

Фотоепіляцію здійснюють у Чернівцях лише у косметичному салоні "V.I.P. Естетік". Фахівці запевняють, що ця процедура справді безболісна і ефективна. Фотоепіляція не пошкоджує оточуючі тканини і дозволяє видаляти волосся з усіх частин тіла – обличчя, ніг, у пахвових зонах та бікіні.


Ірина Сідляр,

директор салону, лікар-ендокринолог:

Фотоепіляцію ми робимо вже майже рік. Незважаючи на те, що метод дорогий (видалити волосся лише над верхньою губою – 100-200 гривень), він досить популярний серед чернівчанок. Адже з його допомогою безболісно можна назавжди позбутися зайвого волосся. Крім того, один сеанс фототоепіляції – процес нетривалий, наприклад, щоби позбутися волосся над верхньою губою, достатньо 5-10 хвилин.

Лікар наносить на шкіру прозорий охолоджувальний гель, який приймає на себе теплову енергію, що виділяється під час світлового спалаху. До речі, цей спалах не діє негативно на шкіру. Після процедури немає подразнень. Цим вона відрізняється від електроепіляції, коли почервоніння зберігається тривалий час”.


Лариса Лакодей,

лікар-дерматокосметолог косметичного салону "V.I.P. естетік":

Під час фотоепіляції знищується волосся, яке перебувало в активній фазі росту. Воно вже більше ніколи не виросте. Але через 5-6 тижнів потрібно повторити процедуру, щоби видалити волосся, яке "спало". Вже через декілька сеансів не тільки зменшується кількість волосся, але змінюється його колір та структура, тобто воно стає світлішим і тоншим.

Зважившись на фотоепіляцію, потрібно бути готовим до того, що ефект від методу буде помітним не одразу. Волосся у фазі активного росту зникає після першої процедури, але лише через декілька днів після впливу світла луковиці відмирають і поступово випадають. Позбутися всього волосся можна за 5-10 процедур. Але незручність тривалого курсу компенсується тим, що шкіра залишиться гладкою на три-чотири роки.

Безпека і якість процедури залежить і від самого фотоепілятора. У нашому салоні представлена найсучасніша модель. Ми серед перших в Україні, хто працює на обладнанні такого рангу.


Домашня косметологія

- Перед голінням ніг скористайтеся м’яким скрабом, наприклад, гелем для душу, змішаним із водою. Ноги повинні бути вологими приблизно за дві-три хвилини до гоління – від води волосся, яке маєте видаляти, стає м’якішим, і його легше зрізати. Голити сухі ноги – боляче і малоефективно.

- Після гоління не користуйтеся мочалкою, вона може призвести до подразнення.

- Червоні прищики, які виникають після гоління вздовж бікіні, – теж неприємна річ. Зарадити цьому можуть різні бактерицидні засоби – як аптечні, які містять кортизон, так і власного виготовлення. Візьміть дві-три таблетки аспірину, потовчіть їх на порошок, додайте трохи гліцерину. Бактерицидний лосьйон готовий. Його можна накладати на різні шкірні запалення на тілі та обличчі.

Редактор: admin
18-06-2005, 10:59
Коментарів 0 Переглядів 23 621

Теги -
Фермери кажуть, що взимку ціни будуть ще вищими, тому радять купувати картоплю зараз.
Впродовж вихідних заплановані різноманітні заходи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Представили твори Тамари Покотило та Івана Малованюка


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.