%0%Твердий сир – продукт, який вбирає у себе всі смаки. Тож якщо замість улюбленого смаку сиру ви відчуєте смак ковбаси, значить, ви неправильно його зберігали.
- Кожен сорт сиру зберігають окремо.
- Сир, загорнутий у папір, у холодильнику висихає, тому користуйтеся поліетиленовою плівкою.
- У холодильнику сир кладуть у місце, найвіддаленіше від морозильника. Ідеальна температура зберігання – +5-8°С.
- Сир не любить сонця.
- Сир не висохне, якщо покласти поряд з ним шматочок цукру і накрити покришкою.
- Твердий сир можна зберігати 7-10 днів, м’який – 2-3 дні. Пересохлий сир можна зробити м’яким і свіжим, потримавши його у молоці.
рецепти
Салат із сиру
Склад: 300 г твердого сиру, 4 варені яйця, 50 г зеленої цибулі, 50 г консервованої кукурудзи, 1 зубчик часнику, 4 столові ложки майонезу, зелень кропу, сіль.
Приготування: Сир і яйця нарізати кубиками, перемішати з дрібно нарізаною цибулею. Часник почистити і потовкти із сіллю. Додати у салат разом із кукурудзою і перемішати. Залити майонезом і покласти на холод на 30-40 хвилин. Перед поданням прикрасити зеленню.
Салат "Цезар"
Склад: 100 г батона, 100 г вареної курятини, 100 г горіхів, 100 г твердого сиру, майонез.
Приготування: Батон нарізати дрібними кубиками і обсмажити на вершковому маслі, охолодити. Додати курятину і сир, також нарізані дрібними кубиками, посічені горіхи. Заправити майонезом.
Салат "Щедрий дар"
Склад: 2 курячі стегна, 200 г маринованих шам-піньйонів, банка кукурудзи, 1 болгарський перець, 3 яйця, 200 г твердого сиру, майонез, зелень.
Приготування: Шампіньйони порізати пластинками. Куряче м’ясо, сир, яйця, перець – соломкою. Додати кукурудзу, посолити, поперчити, додати майонез та зелень.
21-05-2005, 21:50
0
3 369