Насамперед варто навчитися розуміти терміни. Природна мінеральна вода добувається з джерел і без будь -якого оброблення та доочищення розливається у пляшки.
Звичайна питна вода береться з тих самих джерел, що і звичайна водопровідна, тільки її фільтрують, очищують, пом’якшують і збагачують елементами, яких не вистачає.
На етикетці обов’язково повинно бути вказано хімічний склад і мінералізацію води.
Залежно від цих параметрів, розрізняють природну столову воду, лікувально-столову і лікувальну.
Столову воду можна використовувати як освіжаючий напій, що втамовує спрагу і покращує травлення. Вона не дає лікувального ефекту, тому підходить для щоденного вживання.
Лікувально-столова вода, як правило, не придатна для приготування їжі, але широко використовується для пиття. Це вода з меншою мінералізацією, але містить біологічно активні компоненти. Вона призначається як лікувальний засіб. Її вживають і як столовий напій, але не систематично, інакше можливе порушення сольового балансу в організмі.
Лікувальна вода використовується лише з лікувальною метою. Якщо ви вирішили лікуватися з допомогою мінеральної води, краще проконсультуватися з фахівцем.