Тільки-но пригріло сонечко, вервечки легкових авто потяглися у вихідні кудись за місто. Настав довгоочікуваний сезон пікніків. У нас трапеза на природі здебільшого асоціюється з шашликами, чи, як їх тепер більш правильно називають, барбекю. Але страви з м’яса нині – чимала розкіш. Та ще й на свіжому повітрі цього продукту з’їдається більше, ніж зазвичай. Не дуже забезпечені або просто економні співгромадяни вже винайшли кілька альтернативних варіантів – підсмажені на вогні сардельки або ж "фрагменти" курки (що зараз також недешево). А втім, річ навіть не в ціні. Навіщо обмежувати себе, якщо можна влаштувати на природі повноцінний обід (сніданок, вечерю) з чималим вибором страв і навіть десертом.
Кілька порад
- Якщо ви готуєте бутерброди, наріжте всі компоненти, але складайте їх уже на місці. Інакше хліб може розмокнути.
- Щоби довезти страви охолодженими, заморозьте кілька пакетів соку та пляшок води і обкладіть ними продукти. Вони слугуватимуть холодильником, а потім розтануть, і їх можна буде випити.
- Якщо вам не подобається пластиковий посуд, беріть на пікнік керамічний, але тільки дуже важкий.
- Придбайте набір пластикових або металічних судочків – вони незамінні на пікніку.
Нічого не забути
Трапеза на природі тим і відрізняється від домашньої, що до неї треба особливо ретельно готуватися. Варто забути якусь дрібницю – і все зіпсовано, адже у лісі не знайдеш ножа чи штопора. Тому, якщо ви полюбляєте пікніки, не полінуйтеся скласти собі "похідний" список і почепіть його, приміром, на дверях холодильника.
Ліки від поганого апетиту
Пікнік найбільше йде на користь вередливим дітям, які погано їдять. І річ не тільки у свіжому заміському повітрі. Дітей приваблює сама пригода: дорога, вибір місця, розташування. Тому приділіть їм особливу увагу – візьміть улюблені продукти, іграшки.
Рецепти для пікніка
Цибулевий пиріг із бринзою та зеленню
Обсмажити три крупні цибулини впродовж 10-15 хвилин. Посолити і поперчити. Розкатати готове листкове тісто прямокутником і викласти його на змащене маслом деко. На тісто покласти цибулю, присипати бринзою (150 г), змішаною зі свіжонарізаним кропом. Запікати за температури 200 градусів 20 хвилин.
Куряче філе у листках салату
Кілька шматків курячого філе (залежно від кількості учасників пікніка) обсмажити на олії під покришкою до готовності. Охолодити, нарізати кубиками. Змішати з картопляним пюре або відвареним рисом та зеленню кропу. Загорнути в листки салату у формі маленьких голубців. Скріпити спеціальними шпажками або зубочистками.
Шашлички із фруктів
Нарізати 2 банани, 2 груші, 2 персики або яблука, взяти жменю винограду. Усе це нанизати на маленькі дерев’яні шампури і щедро полити лимонним соком. Окремо приготувати соус: змішати густий йогурт і мед.
7-05-2005, 22:49
0
2 206