Пікнік без шашлику?

---
2 238
0
Тільки-но пригріло сонечко, вервечки легкових авто потяглися у вихідні кудись за місто. Настав довгоочікуваний сезон пікніків. У нас трапеза на природі здебільшого асоціюється з шашликами, чи, як їх тепер більш правильно називають, барбекю. Але страви з м’яса нині – чимала розкіш. Та ще й на свіжому повітрі цього продукту з’їдається більше, ніж зазвичай. Не дуже забезпечені або просто економні співгромадяни вже винайшли кілька альтернативних варіантів – підсмажені на вогні сардельки або ж "фрагменти" курки (що зараз також недешево). А втім, річ навіть не в ціні. Навіщо обмежувати себе, якщо можна влаштувати на природі повноцінний обід (сніданок, вечерю) з чималим вибором страв і навіть десертом.

Кілька порад

- Якщо ви готуєте бутерброди, наріжте всі компоненти, але складайте їх уже на місці. Інакше хліб може розмокнути.

- Щоби довезти страви охолодженими, заморозьте кілька пакетів соку та пляшок води і обкладіть ними продукти. Вони слугуватимуть холодильником, а потім розтануть, і їх можна буде випити.

- Якщо вам не подобається пластиковий посуд, беріть на пікнік керамічний, але тільки дуже важкий.

- Придбайте набір пластикових або металічних судочків – вони незамінні на пікніку.

Нічого не забути

Трапеза на природі тим і відрізняється від домашньої, що до неї треба особливо ретельно готуватися. Варто забути якусь дрібницю – і все зіпсовано, адже у лісі не знайдеш ножа чи штопора. Тому, якщо ви полюбляєте пікніки, не полінуйтеся скласти собі "похідний" список і почепіть його, приміром, на дверях холодильника.

Ліки від поганого апетиту

Пікнік найбільше йде на користь вередливим дітям, які погано їдять. І річ не тільки у свіжому заміському повітрі. Дітей приваблює сама пригода: дорога, вибір місця, розташування. Тому приділіть їм особливу увагу – візьміть улюблені продукти, іграшки.


Рецепти для пікніка

Цибулевий пиріг із бринзою та зеленню

Обсмажити три крупні цибулини впродовж 10-15 хвилин. Посолити і поперчити. Розкатати готове листкове тісто прямокутником і викласти його на змащене маслом деко. На тісто покласти цибулю, присипати бринзою (150 г), змішаною зі свіжонарізаним кропом. Запікати за температури 200 градусів 20 хвилин.


Куряче філе у листках салату

Кілька шматків курячого філе (залежно від кількості учасників пікніка) обсмажити на олії під покришкою до готовності. Охолодити, нарізати кубиками. Змішати з картопляним пюре або відвареним рисом та зеленню кропу. Загорнути в листки салату у формі маленьких голубців. Скріпити спеціальними шпажками або зубочистками.


Шашлички із фруктів

Нарізати 2 банани, 2 груші, 2 персики або яблука, взяти жменю винограду. Усе це нанизати на маленькі дерев’яні шампури і щедро полити лимонним соком. Окремо приготувати соус: змішати густий йогурт і мед.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують