П’ятниця, 13 червня 2025

Що за свято без шампанського?

---
2 867
0
Шампанське народилося у Франції 1670 року. Один із монахів-бенедиктинців винайшов новий сорт вина шляхом вторинного бродіння з додаванням дріжджів та цукру. Вино негайно набуло поширення та популярності, а назву отримало відповідно до провінції, де було вироблене – Шампань. Не одразу його почали розливати у спеціальні надміцні пляшки, і спочатку вибухи у підвалах, де зберігалося шампанське, були звичним явищем.

1909 року шампанське було запатентоване як бренд, і відтоді шампанським може називатися вино, вироблене лише на території Шампані. Регламентовані й сорти винограду, призначені для цього вина. Закон діє і нині, і єдиною країною, яка його проігнорувала, був Радянський Союз із "Советским шампанским." Традицію цього правовідступництва підтримують і пострадянські країни.

Відомо, що шампанське слід подавати до столу охолодженим. Це ж саме стосується і коктейлів, до складу яких воно входить.


Рецепти коктейлів

З апельсиновим лікером

У келих налити 15 мл апельсинового лікеру і 45 мл апельсинового соку. Додати 125 мл шампанського. Прикрасити келих стрічкою з апельсинової цедри.


З персиковим соком

200 мл персикового соку розлити у 8 келихів. Додати 750 мл шампанського. Прикрасити скибками персика.


Лимонний

У келих на тонкій ніжці покласти шматочок цукру, залити 20 мл лимонного соку, долити 100 мл шампанського і прикрасити скибкою лимона.


"Андалусія"

Налити в келих 25 мл солодкого хересу, долити шампанського, додати вишеньку.


"Золотий оксамит"

В 0,5 склянки світлого пива додати 25 мл ананасового соку, обережно долити шампанського.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: