DataLife Engine > --- > Що за свято без шампанського?

Що за свято без шампанського?

Шампанське народилося у Франції 1670 року. Один із монахів-бенедиктинців винайшов новий сорт вина шляхом вторинного бродіння з додаванням дріжджів та цукру. Вино негайно набуло поширення та популярності, а назву отримало відповідно до провінції, де було вироблене – Шампань. Не одразу його почали розливати у спеціальні надміцні пляшки, і спочатку вибухи у підвалах, де зберігалося шампанське, були звичним явищем.

1909 року шампанське було запатентоване як бренд, і відтоді шампанським може називатися вино, вироблене лише на території Шампані. Регламентовані й сорти винограду, призначені для цього вина. Закон діє і нині, і єдиною країною, яка його проігнорувала, був Радянський Союз із "Советским шампанским." Традицію цього правовідступництва підтримують і пострадянські країни.

Відомо, що шампанське слід подавати до столу охолодженим. Це ж саме стосується і коктейлів, до складу яких воно входить.


Рецепти коктейлів

З апельсиновим лікером

У келих налити 15 мл апельсинового лікеру і 45 мл апельсинового соку. Додати 125 мл шампанського. Прикрасити келих стрічкою з апельсинової цедри.


З персиковим соком

200 мл персикового соку розлити у 8 келихів. Додати 750 мл шампанського. Прикрасити скибками персика.


Лимонний

У келих на тонкій ніжці покласти шматочок цукру, залити 20 мл лимонного соку, долити 100 мл шампанського і прикрасити скибкою лимона.


"Андалусія"

Налити в келих 25 мл солодкого хересу, долити шампанського, додати вишеньку.


"Золотий оксамит"

В 0,5 склянки світлого пива додати 25 мл ананасового соку, обережно долити шампанського.




Повернутися назад