Що за свято без шампанського?
1909 року шампанське було запатентоване як бренд, і відтоді шампанським може називатися вино, вироблене лише на території Шампані. Регламентовані й сорти винограду, призначені для цього вина. Закон діє і нині, і єдиною країною, яка його проігнорувала, був Радянський Союз із "Советским шампанским." Традицію цього правовідступництва підтримують і пострадянські країни.
Відомо, що шампанське слід подавати до столу охолодженим. Це ж саме стосується і коктейлів, до складу яких воно входить.
Рецепти коктейлів
З апельсиновим лікером
У келих налити 15 мл апельсинового лікеру і 45 мл апельсинового соку. Додати 125 мл шампанського. Прикрасити келих стрічкою з апельсинової цедри.
З персиковим соком
200 мл персикового соку розлити у 8 келихів. Додати 750 мл шампанського. Прикрасити скибками персика.
Лимонний
У келих на тонкій ніжці покласти шматочок цукру, залити 20 мл лимонного соку, долити 100 мл шампанського і прикрасити скибкою лимона.
"Андалусія"
Налити в келих 25 мл солодкого хересу, долити шампанського, додати вишеньку.
"Золотий оксамит"
В 0,5 склянки світлого пива додати 25 мл ананасового соку, обережно долити шампанського.
Повернутися назад