"Доброго дня "Молодий буковинцю". Вирішила надіслати вам свої рецепти тортів. Вони пісні, але смачні, це я гарантую". Наталя Барбюк, с. Ставчани Кіцманського району.
"Повидлянка"
1 склянка (200 г) цукру;
1 склянка (200 г) топленого цукру;
100 г олії;
2-3 ст. л. будь-якого варення;
1 ст. л. соди, гашеної оцтом;
борошна, скільки забере.
До топленого цукру додати 200 мл води, довести до кипіння. Кип’ятити, доки не розтоплятcя всі частинки топленого цукру. Потім охолодити і додати всі перелічені продукти, окрім варення. Замісити густе тісто, розкачати кілька коржів не більше, ніж на сантиметр. Перш ніж поставити корж у деко, змастіть його олією. Готові коржі перемастити варенням.
"Квасолька"
200 г вареної перемеленої квасолі;
200 г мелених горіхів;
200 г компоту;
400 г борошна;
2 ст. л. какао;
1 ст. л. соди, гашеної оцтом;
2 пачки ваніліну.
Всі інгредієнти перемішати до отримання однорідної маси. Випікати у круглій бляшці, змащеній олією, що призначена для домашнього хліба. Для одного коржа достатньо двох черпаків тіста. Випікати у духовці за невисокої температури 15-20 хвилин.
Крем:
200 г води, 200 г цукру, 1,5 ст. л. какао. Все це закип’ятити і варити 10-15 хвилин, наприкінці варіння додати 200 г мелених горіхів.
23-04-2005, 18:36
0
2 473