Корисний зелений салат

---
3 719
0
Крім звичного для нас листкового зеленого салату, існує ще багато видів цього овоча. Деяких з них, як, наприклад, ендівей, айсберг, руккола, ви не знайдете в Чернівцях. Фактично ми маємо лише два види – листковий і качанний. Обидва – багатюща скарбниця вітамінів та корисних речовин, а отже, їх необхідно вживати навесні.

Найбільша проблема під час приготуваня салатів із зеленого салату – миття. Листки вбирають занадто багато води і неохоче її віддають. Деякі екстравагантні кухарі навіть сушать феном мокре листя. Нам же варто принаймні дати воді стекти, перш ніж готувати салат.

Листковий салат краще не різати, а рвати крупними шматками – так до них краще "пристає" заправка. Качанний можна нарізати, але дуже гострим ножем, інакше є загроза втратити весь цінний сік.

Подають такі салати обов’язково свіжими, бо вони дуже швидко втрачають смакові якості та привабливий вигляд.


Рецепт

Зелений салат

з лимонною заправкою

1 великий огірок

пучок зеленого салату

терта цедра і сік одного лимона

1 ст.л. свіжонарізаної зелені

сіль, цукор і чорний перець за смаком

4 ст. л. оливкової олії


За допомогою спеціального ножа нарізати огірок тонкими довгими смужками. Салатне листя порвати на крупні шматки. Приготувати заправку: збити олію та лимонний сік із цедрою, додати зелень, спеції. Полити салат.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм