Миття посуду справа звична, особливо для жінок. Але іноді цей процес може бути ускладений різними прикрощами – каструля пригоріла, плями не відмиваються тощо. Декілька порад допоможуть вам уникати "боротьби" з посудом під час миття.
- Якщо каструля підгоріла, потрібно налити у неї міцний розчин солі. Через декілька годин закип’ятити, а потім відчистити.
- Масні плями на плиті потрібно посипати сіллю, а вже потім відтирати.
- Не викидайте лимонну шкірку – якщо ви покладете її у воду для миття, посуд, особливо скляний, набуде блиску.
- Зняти наліт від кави чи чаю допоможе протирання чашки столовим оцтом або міцним розчином солі.
- Каструлі і чайники, які потемніли зсередини, набудуть втраченого кольору, якщо прокип’ятити у них шкірку від яблук і груш.
- Щоби відмити темний наліт з кавоварки, у неї потрібно налити воду, додати шматок лимона і прокип’ятити.
- Щоби позбутися плям на алюмінієвій каструлі, потрібно змочити ганчірку у слабкому розчині оцту і протерти нею посуд. Після цього сполоснути каструлю чистою водою.
- Кришталевий посуд не варто мити у гарячій воді, від цього він тьмяніє.
17-04-2005, 21:15
0
1 752