RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Невідомий відомий рецепт

Буряк із чорносливом

Усім відомий делікатесний гострий салатик із буряка та чоросливу. Страва ця – не на щодень: по-перше, досить гостра, по-друге – калорійна за рахунок майонезу. Водночас мало кому відомий прототип цього салату – страва єврейської кухні тушкований буряк із чорносливом.


Важливі дрібниці

Шоколадна глазур

Цукор – 0,5 склянки

Молоко – 4-5 ст. л.

Какао – 3 ч. л.

Вершкове масло – 1 ст. л.

Змішати цукор та какао з холодним молоком і варити, постійно помішуючи, до загус-тіння. Відтак додати вершкове масло і зняти з вогню, продовжуючи помішувати.

Ця глазур годиться для торта, тістечок і печива. Вона не тріскатиметься завдяки маслу, добре загусне і блищатиме.


Знайомство з продуктом

Авокадо

Ця рослина належить до родини лаврових, і дерево, на якому ростуть грушоподібні плоди, справді нагадує лавр. Купуючи плід авокадо, важко буває визначити ступінь його стиглості. Занадто зелене забарвлення шкірки здається підозрілим, коричневе – ще більше (мабуть, уже гниє). Насправді ж є різні сорти авокадо з різними відтінками шкірки – від трав’яного до темно-оливкового. Тож якість слід визначати на дотик: стиглий плід під шкіркою м’який, але не занадто, не такий, щоб аж палець провалювався, коли ви натискаєте.

Авокадо – найжирніший у світі фрукт, майже суцільна олія, тому на смак він трохи "горіховий", і багато його не з’їси. Він зовсім не солодкий, тому ніколи не використовується в десертах. Авокадо додають до салатів, бутербродів, різноманітних паст. Знаменита мексиканська паста гуакамоле – це пюре з авокадо з різноманітними добавками. Ми пропонуємо використовувати пюре з авокадо для фарширування яєць та для соусу до риби.

Буряк – 1 кг

Чорнослив – 200 г

Олія – 50 г

Сіль і цукор – за смаком.

Сирий почищений буряк натерти на крупній терці, потушкувати в олії до напівготовності. Додати промитий чорнослив, трохи води і тушкувати до готовності.

Редактор: admin
9-04-2005, 15:57
Коментарів 0 Переглядів 2 005

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Односторонні дороги чи парковки? Блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.