RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Невідомий відомий рецепт

Буряк із чорносливом

Усім відомий делікатесний гострий салатик із буряка та чоросливу. Страва ця – не на щодень: по-перше, досить гостра, по-друге – калорійна за рахунок майонезу. Водночас мало кому відомий прототип цього салату – страва єврейської кухні тушкований буряк із чорносливом.


Важливі дрібниці

Шоколадна глазур

Цукор – 0,5 склянки

Молоко – 4-5 ст. л.

Какао – 3 ч. л.

Вершкове масло – 1 ст. л.

Змішати цукор та какао з холодним молоком і варити, постійно помішуючи, до загус-тіння. Відтак додати вершкове масло і зняти з вогню, продовжуючи помішувати.

Ця глазур годиться для торта, тістечок і печива. Вона не тріскатиметься завдяки маслу, добре загусне і блищатиме.


Знайомство з продуктом

Авокадо

Ця рослина належить до родини лаврових, і дерево, на якому ростуть грушоподібні плоди, справді нагадує лавр. Купуючи плід авокадо, важко буває визначити ступінь його стиглості. Занадто зелене забарвлення шкірки здається підозрілим, коричневе – ще більше (мабуть, уже гниє). Насправді ж є різні сорти авокадо з різними відтінками шкірки – від трав’яного до темно-оливкового. Тож якість слід визначати на дотик: стиглий плід під шкіркою м’який, але не занадто, не такий, щоб аж палець провалювався, коли ви натискаєте.

Авокадо – найжирніший у світі фрукт, майже суцільна олія, тому на смак він трохи "горіховий", і багато його не з’їси. Він зовсім не солодкий, тому ніколи не використовується в десертах. Авокадо додають до салатів, бутербродів, різноманітних паст. Знаменита мексиканська паста гуакамоле – це пюре з авокадо з різноманітними добавками. Ми пропонуємо використовувати пюре з авокадо для фарширування яєць та для соусу до риби.

Буряк – 1 кг

Чорнослив – 200 г

Олія – 50 г

Сіль і цукор – за смаком.

Сирий почищений буряк натерти на крупній терці, потушкувати в олії до напівготовності. Додати промитий чорнослив, трохи води і тушкувати до готовності.

Редактор: admin
9-04-2005, 15:57
Коментарів 0 Переглядів 2 017

Теги -
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.