Невідомий відомий рецепт
Буряк із чорносливом
Усім відомий делікатесний гострий салатик із буряка та чоросливу. Страва ця – не на щодень: по-перше, досить гостра, по-друге – калорійна за рахунок майонезу. Водночас мало кому відомий прототип цього салату – страва єврейської кухні тушкований буряк із чорносливом.
Важливі дрібниці
Шоколадна глазур
Цукор – 0,5 склянки
Молоко – 4-5 ст. л.
Какао – 3 ч. л.
Вершкове масло – 1 ст. л.
Змішати цукор та какао з холодним молоком і варити, постійно помішуючи, до загус-тіння. Відтак додати вершкове масло і зняти з вогню, продовжуючи помішувати.
Ця глазур годиться для торта, тістечок і печива. Вона не тріскатиметься завдяки маслу, добре загусне і блищатиме.
Знайомство з продуктом
Авокадо
Ця рослина належить до родини лаврових, і дерево, на якому ростуть грушоподібні плоди, справді нагадує лавр. Купуючи плід авокадо, важко буває визначити ступінь його стиглості. Занадто зелене забарвлення шкірки здається підозрілим, коричневе – ще більше (мабуть, уже гниє). Насправді ж є різні сорти авокадо з різними відтінками шкірки – від трав’яного до темно-оливкового. Тож якість слід визначати на дотик: стиглий плід під шкіркою м’який, але не занадто, не такий, щоб аж палець провалювався, коли ви натискаєте.
Авокадо – найжирніший у світі фрукт, майже суцільна олія, тому на смак він трохи "горіховий", і багато його не з’їси. Він зовсім не солодкий, тому ніколи не використовується в десертах. Авокадо додають до салатів, бутербродів, різноманітних паст. Знаменита мексиканська паста гуакамоле – це пюре з авокадо з різноманітними добавками. Ми пропонуємо використовувати пюре з авокадо для фарширування яєць та для соусу до риби.
Буряк – 1 кг
Чорнослив – 200 г
Олія – 50 г
Сіль і цукор – за смаком.
Сирий почищений буряк натерти на крупній терці, потушкувати в олії до напівготовності. Додати промитий чорнослив, трохи води і тушкувати до готовності.
9-04-2005, 15:57
0
2 017