- Якщо пригоріла каструля, потрібно налити у неї міцний розчин солі. Через декілька годин закип’ятити, а потім чистити.
- Масні плями на плиті потрібно посипати сіллю, а вже потім відтирати.
- Не викидайте лимонну шкірку – якщо ви покладате її у воду для миття, посуд, особливо скляний, набуде блиску.
- Зняти наліт від кави чи чаю допоможе протирання чашки столовим оцтом або міцним розчином солі.
- Каструлі і чайники, які потемніли всередині, набудуть втраченого кольору, якщо прокип’ятити у них шкірку від яблук і грушок.
- Щоби відмити темний наліт з кавоварки, у неї потрібно налити воду, додати шматок лимона і прокип’ятити.
- Щоби позбутися плям на алюмінієвій каструлі, потрібно змочити ганчірку у слабкому розчині оцту і протерти нею посуд. Після цього сполоснути каструлю чистою водою.
- Кришталевий посуд не варто мити у гарячій воді, від цього він тьмяніє.
26-03-2005, 18:23
0
2 294