Weather

Корейська кухня – бал спецій

---
5 858
0
У корейської кухні є чимало спільного з двома іншими найбільш відомими східними кулінаріями – китайською і японською. Як і китайці, корейці люблять несподівані поєднання продуктів, охоче їдять свинину. Як і японці, вживають багато риби, зокрема, сирої. Корейська кухня не така відома у світі, як китайська та японська, але цікаво, що у Чернівцях першим відкрилося саме корейське кафе.

Основою трапези в Кореї є рис. Фактично він виконує на столі таку ж роль, як у нас хліб. Його подають кожному в окремій піалі, а решту страв розкладають на спільних тарілках. Їдять корейці паличками, але часто використовують і ложки, адже в меню корейської кухні багато різноманітних супів.

Улюблена страва корейців – пулькогі – скибки яловичини, засмажені в спеціальній жаровні, розташованій посеред стола. На цю страву запрошують гостей із якоїсь спеціальної нагоди. До речі, корейці рідко кличуть когось до себе додому, а коли є потреба зібратися і щось відсвяткувати – роблять це у ресторані.

Майстерність корейського кухаря полягає головним чином у вмінні поєднати різні спеції і перетворити простеньку страву на кулінарний шедевр. Знаменита морква по-корейськи – зразок такого підходу до приготування їжі. А якщо ви спробуєте наш улюблений салат із огірків та помідорів, приготовлений корейським кухарем, то хтозна, чи захочете його їсти у виконанні іншого кулінара. Цікаво, що набір спецій корейської кухні – не дуже багатий: здебільшого це добре знайомі нам часник і перець, але корейські кухарі чаклують з пропорціями та поєднаннями, і виходить дуже смачно.


Словник

- Хе – рагу з тонких скибочок риби або м’яса

- Куксу – домашня локшина

- Чак-чак – десерт із сухого печива, горіхів та меду

- Кимчхи – гострий та пряний салат з квашеної капусти і редьки.


Чи не "підсунуть" собачатину?

Усім відомо, що в Кореї їдять страви із собачого м’яса. Однак за межами цієї країни собачатину в корейських кафе і ресторанах не подають. Хоча б із тієї причини, що це – надзвичайно дорого. Собаки спеціальних м’ясних порід нині є великою рідкістю навіть у самій Кореї, а звичайних друзів людини не їдять навіть корейці. Тож собаче м’ясо (навіть якщо ви захочете його скуштувати) трапляється в меню лише дорогих екзотичних ресторанів Сеула


Рецепти корейської кухні


Суп із курки (дальгтхань)

Курятина – 1 кг

Гарбуз – 300 г

Зелена цибуля – пучок

Часник – 1 голівка

Олія – 2 ст.л.

Спеції: чорний перець, соєвий соус, мелений кунжут, сіль.


Курку помити, розрізати на порційні шматки разом із кістками. Гарбуз нарізати кубиками. Потовчений часник, кунжут і олію змішати і змастити цим маринадом шматки курки. Дати постояти 20 хв. У каструлі нагріти олію і підсмажити шматки курки. Відтак долити води, щоби вона покрила м’ясо, і варити до готовності. Наприкінці додати гарбуз і варити, не накриваючи покришкою. Коли буде готово, приправити перцем і сіллю, посипати зеленою цибулею, додати соєвого соусу.


Картопля по-корейськи

(камді че)

Картопля – 500 г

Цибуля ріпчаста – 200 г

Часник, чорний перець, оцет, соєвий соус, сіль – за смаком.


Картоплю нашаткувати на спеціальній терці для корейської моркви. Занурити на 1 хвилину в окріп, відцідити, додати всі спеції, добре перетерти руками. Цибулю, нарізану тонкими кільцями, підсмажити на олії до прозорості, змішати з картоплею. Поставити на 1-2 год. до холодильника, але можна подавати і теплою.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують