RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Передпокій

У передпокої замало буде тьмяної лампочки, адже там ми одягаємося, оцінюємо себе перед виходом із дому. І саме в цьому приміщенні здебільшого не буває вікна. Тому передпокій потребує яскравого освітлення. Якщо ж вам хочеться інтимності, встановіть невеличке бра на стіні. Бажано – біля дзеркала на рівні голови.

Вітальня

У вітальні, як стверджують фахівці, потрібні щонайменше три джерела світла. Зараз дедалі більше людей відмовляються від люстри посередині стелі, оскільки вона оптично зменшує приміщення і суперечить модному нині зонуванню простору. Якщо вже так подобається люстра, її зовсім не обов’язково вішати чітко по центру. Доречніше – над обідньою чи відпочинковою зоною.

Дуже потрібні у вітальні бра і торшери. Тільки пам’ятайте, що світло, спрямоване вгору, "піднімає" стелю, а вниз, навпаки, "опускає".

Кухня

Якщо кухня одночасно є і їдальнею, важливо добре освітити обідній стіл. Дуже затишну атмосферу створюють низькі великі абажури. Однак головна проблема кухні – це недостатня освітленість робочих поверхонь. На них падає тінь і від навісних шафок, і від того, хто куховарить. Саме тому зараз такими популярними є світильники, вмонтовані просто в кухонні меблі. Якщо на таке немає коштів, ви можете пристосувати лампу на кронштейні або використати навіть... новорічну гірлянду, протягнувши її під днищем шафок.

Кабінет

Вибір освітлення залежить від роду діяльності господаря кабінету. Коли часто доводиться працювати за комп’ютером, слід уникати прямого скерованого світла, потрібне досить потужне, але розсіяне освітлення. Натомість, якщо ви малюєте, креслите, пишете – не обійтися без зручної настільної лампи з можливістю змінювати напрямок променів.

Спальня

Це єдина кімната, де може вистачити й інтимного освітлення, якщо тільки спальня не виконує й інші функції – наприклад, гардеробної. У такому разі потрібна додаткова підсвітка шафи і простору біля неї. Також додатково освітлюється туалетний столик, якщо він є. Однак найважливішим у спальні є вибір приліжкових світильників. Добре, якщо місце дозволяє поставити з двох боків ліжка по тумбочці і по настільному світильнику. Якщо ж місця немає – виручить бра. Важливо, щоб у спальні не було відкритих світильників із занадто яскравим світлом. Якщо ви любите почитати в ліжку – вам не підійдуть і кольорові світильники.

Дитяча

Дві головні вимоги до освітлювальних пристоїв у дитячій кімнаті: вони мають бути недоступними для дитини і непортативними (настільна лампа часто падає і заважає гратися). Це, звісно, не стосується кімнати підлітка – до неї вимоги практично такі самі, як і до кабінету. Іноді батьки, зважаючи на те, що в кімнаті дитини все менше і легше, підсвідомо встановлюють там і менш потужне освітлення. Це – величезна помилка, яка може коштувати дитині доброго зору. Дитяча кімната має бути яскраво освітленою. Необхідний також нічник, надто для дитини, яка боїться темряви – він може залишатися увімкненим всю ніч. Однак у такому разі купуйте лише високоякісні світильники визнаних марок.

Ванна

У ванній кімнаті також необхідне яскраве світло. Адже в цій кімнаті здійснюються процедури догляду за обличчям і тілом. Світло також є важливим чинником нашого ранкового настрою. Тут, як і в передпокої, не завадить бра біля дзеркала на рівні голови. Найкраще – з двох боків.
Редактор: admin
29-01-2005, 18:40
Коментарів 0 Переглядів 3 433

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У заході взяли участь 36 колективів, з них 5 - з Румунії та Польщі.


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.