Готуємо смачну піцу від початку до кінця

---
15 891
0
Якщо ви чекаєте у вихідні на гостей, радимо замість традиційних салатів приготувати піцу. Але зробити це не на магазинних заготовках, а власноручно спекти паляницю для піци.

Наберіться терпіння

Для того, щоби приготувати смачну піцу, потрібно набратися терпіння і сумлінно робити все крок за кроком. І, як стверджують кухарі ресторану "Дежавю" Наталя та Надія, головне робити це з натхненням. Повірте, що результат приємно здивує і вас, і гостей.

Найважчий етап – приготувати паляницю, адже тісто буде дріжджовим. Але завдяки професійним порадам вам все успішно вдасться.

Тісто для паляниці

Отож, щоби вистачило піци на велику компанію, беремо 750 грамів борошна, 0,5 літра кип’яченого молока, 20 грамів дріжджів, 20 грамів олії, сіль.

І етап. До дріжджів додаємо трохи цукру, щоб вони розчинилися, теплого молока і жменьку борошна. Виходить опара, яка має трохи підрости.


ІІ етап. До борошна, що залишилося, додаємо трохи солі, молока, опари, яка вже на той час підросла, і декілька грамів олії. Це все замішуємо 10 хвилин. Тісто повинно бути не дуже густим, як на млинці. Кладемо у тепле місце, щоби підросло.


ІІІ етап. Змащуємо деко, у якому будемо пекти паляницю, олією. Кладемо туди тісто і чекаємо 5 хвилин, щоби знову підросло.


VI етап. Змащуємо руки олією і розтягуємо тісто на все деко. Але не варто його одразу класти у духовку, а знову залишити на 10 хвилин у теплому місці.


V етап. Розводимо кетчуп чи соус із водою і змащуємо цим паляницю, щоби вона краще випікалася. Тепер нарешті кладемо у духовку і випікаємо за температури 280 градусів.

Начинки можете вибрати самостійно. Покласти на смачну паляницю усе, що є в домі. Але так само можете скористатися порадами кухарів і цього разу. 


Рецепти для гурманів

Піца "Роял"

Стегно куряче відварне – 75 г, шинка – 50 г, мариновані шампіньйони – 50 г, маслини – 50 г, твердий сир – 150 г, майонез, половина солодкого перцю, невеличкий помідор.

Паляницю, яку ви спекли, змащуємо майонезом. Викладаємо продукти шарами: шматочки курячого стегна, шинку, шампіньйони, перець, маслини, помідор. Посипаємо сиром – і в духовку. n


Піца "А-ля-Неополетана"

Ковбаса напівкопчена – 100 г, фарш зі свинини – 100 г, твердий сир – 100 г, невеличкий помідор, половина солодкого перцю, майонез.

Паляницю змащуємо майонезом, викладаємо шарами ковбасу, фарш, порізаний смужками перець, помідори, посипаємо тертим сиром. n


Піца "Делікатесна"

Креветки – 100 г, відварене куряче стегенце – 100 г, сир твердий – 100 г, одне відварене яйце, невеличкий помідор, майонез.

Викладаємо на паляницю спочатку креветки, потім порізане на шматки відварене куряче стегенце. Яйце натираємо на дрібну терку, а зверху кладемо порізаний смужками помідор. Посипаємо тертим сиром. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують