Однією з найбільш поширених гастрономічних традицій іще нещодавно було сімейне чаювання. У певний час чи певний день вся родина збиралася за столом, щоби посмакувати домашньої випічки із духмяним чаєм. Нині таку неспішну та гарну церемонію ми можемо дозволити собі хіба що у вихідні. І, мабуть, треба це зробити. Родинне чаювання може бути організоване довкола свіжоспеченого пирога чи торта. Або довкола самого чаю – нового сорту чи кількох видів, з котрих кожен член родини обере собі улюблений. Однак головним, звичайно, буде дружнє і спокійне спілкування, якого нам сьогодні так часто бракує. Пропонуємо кілька оригінальних рецептів чаю, за яким не доведеться йти до екзотичної крамниці.
Рецепти
Апельсиновий чай
25 г апельсинових шкірок і 10 г лимонних змішати з 25 г чорного чаю. Залити 1 л окропу, додати 50 г апельсинового сиропу або лікеру, настояти 5 хвилин. n
Високогірний чай по-шотландськи
1 ст. л. чорного чаю залити киплячим молоком (0,5 л). Настоювати 7 хвилин.
Полуничний чай
До 1 ст. л. чорного чаю додати 2 ст. л. полуничного сиропу (можна використати сироп із варення) і 1 ст. л. лимонного соку. Залити 0,5 л окропу. Настоювати 5 хвилин.
Холодний чай зі спеціями
Чорний чай, шматочок імбиру, дрібку меленої або шматочок палички кориці, 4 гвоздики, 1 ч. л. подрібненої сушеної м’яти залити 0,5 л окропу. Охолодити, додати сік трьох лимонів і лід.