RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Італійська кухня – не лише піца

У багатьох людей знання про італійську кухню обмежуються макаронами чи спагеті, а також всесвітньо відомою піцою. Однак італійська кухня – це безліч інших класичних продуктів і страв, які також здобули визнання далеко за межами Апеннінського півострова. Національна кухня італійців має чимало регіональних особливостей. Наприклад, оливкова олія, яка нібито є незмінним атрибутом усіх італійських страв, не така вже й популярна на півночі країни – там здебільшого готують на вершковому маслі. Загальна риса всіх регіональних кухонь Італії – використання великої кількості свіжих овочів, зелені, а також багатьох видів сиру. Полюбляють італійці вироби з тіста (по-італійськи тісто – pasta), але це не шкодить їхнім фігурам, бо для приготування їхньої пасти використовується пшениця твердих сортів.


Словник

- Паста – те, що в нас називають макаронними виробами. Самі ж макарони, а також спагеті та вермішель (правильно вермічелле) – це лише три з незліченних видів пасти.

- Лазанья – пластини тіста, перекладені начинкою з м’яса, овочів, грибів і запечені в соусі.

- Канелоні – трубочки з тіста з різними начинками.

Равіолі – італійський відповідник українських вареників.

- Різотто – страви з рису з додаванням овочів, м’яса, риби, морепродуктів, різноманітних спецій та приправ.

- Карпаччо – сира яловичина, нарізана дуже тонкими скибками, обпалена та приправлена оцтом і гострими спеціями. Таким було первинне значення страви, але зараз карпаччо роблять навіть із овочів, головне, щоби продукт був дуже тонко нарізаний.

- Полента – відповідник нашої кулеші або мамалиги – каша з кукурудзяного борошна.

- Тирамису – найголовніший італійський десерт – готується з молодого ніжного сиру маскарпоне і пористого печива.

Редактор: admin
15-01-2005, 19:09
Коментарів 0 Переглядів 4 109

Теги -

Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.


Присутні віддали шану загиблим Героям Олександру Щербанюку та Василю Аксенину та відслужили молебень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!