RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Готувати на парі корисноЛікарі запевняють, що їжа, приготовлена на парі, корисна не лише хворим, які потребують дієтичного харчування, але й здоровим. Якщо ви полюбляєте таку їжу чи змушені готувати страви на парі – купіть пароварку. Вона продається у магазинах побутової техніки. Цей електроприлад (до 825 ват потужності) – цілком прийнятний для нашої часто недосконалої електропроводки. Користуватися нею просто: в резервуар з фільтром заливаєте воду з крана (як правило, до літра води), у ємності кладете сиру рибу, овочі, крупи і вмикаєте. Пароварки мають обмежений термін роботи. Наприклад, пароварка фірми Vitek розрахована на 90 хвилин (коштує 175 гривень), а Saturn (за 220 гривень) і Braun (за 399 гривень) працюють 60 хвилин. Після закінчення цього терміну або якщо вода випарується, прилад автоматично вимикається. Якщо протягом відведеного часу страва не приготувалася, треба увімкнути техніку знову.

До пароварок додається інструкція з використання, вони мають гарантійний термін використання. Проте треба пам’ятати, що пластмасові ємності дуже нагріваються (парою швидше можна обпектися, ніж окропом) – перш ніж торкнутися до них, одягніть кухонні рукавички. Відкривати кришку також треба від себе, щоби не ошпаритися.

Можна готувати страви одночасно – у нижню тацю (з отворами для пари) кладіть рибу, м’ясо, курку (те, що довше готується), а у верхню (без отворів) – крупи, овочі, можна з соусом. У комплект пароварок входить і підставка для рідини, яка стікатиме з харчів.


Варто знати, що:

- у пароварку не можна ставити заморожені продукти;

- страва приготується одночасно, якщо продукти поріжете на однакові шматки;

- після вимкнення пароварка годину утримуватиме страви гарячими;

- час приготування страви виставляєте на цифровому таймері;

- готувати у пароварці можна овочі (боби, картоплю, шпинат, капусту тощо), м’ясо (яловичину, свинину, курятину), морепродукти (молюски, креветки, омари, філе риби), крупи, і навіть яйця;

- мити пароварку треба холодною (у резервуар налийте гарячу воду з рідиною для посуду, потім прополощіть).

Редактор: admin
10-03-2005, 11:44
Коментарів 0 Переглядів 4 243

Теги -

Маршрут змінили через ремонт на перехресті вул. І. Котляревського
У деяких групах світло будуть відключати п'ять разів на добу
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.