RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Плов любить чоловічі руки

Фахівці-кулінари кажуть, що для приготування справжнього узбецького плову треба бути досвідченим, акуратним і терплячим. Послідовність кроків дуже важлива, і кожен узбек скаже, що смачнішої страви не існує. Крім того, вона не терпить жіночих рук. Отже, пропонуємо поради чоловікам, як приготувати справжній плов.

- виберіть рис тонкий, довгий та прозорий. Мутні зернини містять багато крохмалю, з них вийде клейка каша, тому вони не підходять. Промийте рис, але в жодному разі не пропарюйте, просто залийте теплою водою, підсоліть, залишіть його на 3-4 години;

- м’ясо поріжте кубиками, цибулю – напівкружальцями, моркву – соломкою, часник не ріжте, його кладуть цілими зубками;

- добре розігрійте чавун з олією, підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте м’ясо, помішуйте, доки воно не вкриється скоринкою;

- вкиньте моркву, 2-3 хвилини не мішайте, розітріть у руках барбарис і коріандр, всипте до страви, просмажте ще 5-10 хвилин, помішуйте;

- усе залийте окропом, додайте часник, перець, зменшіть вогонь до мінімуму і тушіть усе 40 хвилин;

- ще раз промийте рис, ретельно процідіть, викладіть на м’ясо з морквою, не перемішуйте;

- залийте все окропом поверх рису на три сантиметри. Важливо, щоби вода закипіла якнайшвидше на всій поверхні. Коли рис підніметься, зменшіть вогонь. Постукайте шумівкою по рисові, якщо звук глухий, перевірте, чи не википіла вода – у тоненькому отворі вода на дні шипітиме. Рис має бути напівготовий;

- щільно накрийте покришкою і залиште на маленькому вогні ще на 20 хвилин. Знявши з вогню, легенько перемішайте, заберіть часник та перець.


Подавайте до столу плов щойно приготовленим з овочевим салатом. Смачного! n

Редактор: admin
17-02-2005, 17:46
Коментарів 0 Переглядів 1 964

Теги -

У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.